joi , 9 decembrie 2021 4:53 pm
Iasi booked.net
-1°C

Președintele Colegiului Medicilor: ”O delegație a OMS vine în România să înțeleagă ce se întâmplă”

Președintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu, a declarat duminică seara la Digi24 că Organizația Mondială a Sănătății trimite o delegație în România ca „să înțeleagă ce se întâmplă, de ce într-o țară cu acces la toate vaccinurile posibile avem o rată de vaccinare așa scăzută”.

„Suntem într-o situație dramatică. Cum am ajuns aici? Prin nevaccinare, prin lipsa de încredere în mesajul nostru, al medicilor. Țara noastră a ajuns un exemplu negativ la nivel internațional. Organizația Mondială a Sănătății trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă, de ce într-o țară cu acces la toate vaccinurile posibile avem o rată de vaccinare așa scăzută.

 Consecința directă o vedem noi în spitale: sunt supraaglomerate cu infecții COVID, nu mai putem face față cazurilor noi, avem un număr enorm de mare de decese evitabile. Subliniez acest lucru, decese evitabile, pacienți care au murit și nu trebuia să moară. Resursa umană, corpul medical, este sub o presiune uriașă, suntem obosiți, suntem copleșiți, tratăm pacienți în corturi și containere. Trebuie să recunoaștem, să ne asumăm că avem resurse limitate”, a arătat Daniel Coriu.

 

Recomandări

A noua extragere săptămânală la Loteria VACCINĂRII: premiu de 300.000 de LEI

A noua extragere săptămânală la Loteria de vaccinare şi a doua extragere lunară, cu un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *