Premierul Nicolae Ciucă a vizitat șantierul Aeroportului IAȘI: ”Progresele se văd de la o lună la alta”

Date:

Prezent astăzi la Iași, premierul Nicolae Ionel Ciucă a vizitat șantierul Aeroportului Internațional Iași, alături de președintele PNL Iași, deputatul Alexandru Muraru, președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, vicepreședintele CJ Iași, Sorin Afloarei, secretarul general adjunct al Guvernului, Lucian Rusu, administratorul public al județului Iași, Andrei Cazacu, demnitari și reprezentanți ai administrației publice locale.

„O infrastructură modernă, adaptată cerințelor economice și sociale, este determinantă pentru dezvoltarea oricărei regiuni.

Am vizitat lucrările de extindere și modernizare ale Aeroportului Internațional Iași, proiect susținut de echipa guvernamentală, și mă bucur să constat că progresele se vad de la o lună la alta.

Construcția noului terminal, T4, creșterea numărului locurilor de parcare la aproape 500 și realizarea a încă trei porți de îmbarcare vor crește numărul de pasageri la 3,3 milioane, ceea ce înseamnă dublarea activității aeroportului și facilități suplimentare de cargo.

La nivelul Guvernului, am asigurat finanțarea complementară celei europene, obținută în luna mai 2022, pentru ca acest proiect în valoare totală de 80 de milioane de euro să fie finalizat până la sfârșitul acestui an.

Conectarea directă și mai facilă a municipiului Iași cu restul țării și cu Europa va atrage investiții pentru întreaga regiune, va contribui la crearea mai multor locuri de muncă și va oferi oportunități suplimentare de mobilitate pentru cetățeni.

Împreună cu administrația locală, am integrat acest proiect în planul nostru mai amplu de dezvoltare a infrastructurii din regiune.

De la drumurile de acces către aeroport, la conexiunea cu viitoarea bretea a Autostrăzii A8 și la realizarea Autostrăzilor A7 și A8, toate aceste investiții se regăsesc între prioritățile Guvernului pentru a oferi municipiului Iași și Moldovei infrastructura de transport de care au nevoie pentru a valorifica oportunitățile de dezvoltare.”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

280 de amenzi și 22 de permise de conducere reținute duminică de polițiștii ieșeni

Poliţiştii ieşeni au intervenit duminică la peste 100 de...

Turcia cere ajutorul NATO după cutremure: cel puțin 1.300 de oameni au murit

Turcia a cerut oficial luni ajutorul NATO după cutremurele...

Proiectul de reabilitare a Spitalului de Pediatrie, realizat în proporție de peste 96%

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a efectuat, astăzi,...

Avertizare ANM: un val de frig va cuprinde România în următoarele zile

Interval de valabilitate: 5 - 10 februarie Fenomene vizate: val...