joi , 24 ianuarie 2019
Iasi booked.net
-1°C

Poluare masivă pe râul Suceava: pești morți pe o distanță de 2 kilometri

Poluare de proporții pe râul Suceava, în apropierea zonei industriale ale municipiului Suceava, unde au fost descoperiți sute de pești morți pe o distanță de 2 kilometri.

 

Autoritățile au fost alertate de un pescar, care a descoperit malul râului acoperit de peștii decedați, relatează Monitorul de Suceava.

Autoritățile au constatat că, pe o distanță de 2 kilometri, au murit sute de peștii, unii și de 3-4 kilograme.  Din primele cercetări efectuate de specialiști s-a constatat că nivelul de oxigen din râul Suceava era foarte scăzut, iar limitele de azot și amoniu erau cu mult depășite, în urma unei poluări industriale.

„S-au recoltat probe de ape uzate în aval și amonte de stația de epurare-evacuare a orașului, plus la evacuarea stației de epurare Ambro, urmând a identifica sursa de poluare”, a declarat Adriana Iordache, șefa Gărzii de Mediu.

De asemenea, inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava au colectat și ei probe de pe peștii morți, în urma cărora se va stabili cauza morții.

Peștii morți au fost adunați, pentru a fi evitat consumul de către populație și riscul de îmbolnăvire.

 

Sursa: Monitorul de Suceava

Recomandări

Ieșenii, chemați la referendum. Mai lăsăm mașini poluante în oraș?

Primarul municipiului Iași a anunțat că la odată cu dezbaterea privind bugetul local pe anul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *