sâmbătă , 25 mai 2019
Iasi booked.net
-1°C

Poliția Ieşeană continuă acţiunea ,,Foc de Artificii”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice

La data de 4 decembrie a.c., în cadrul planului de acțiune național „Foc de Artificii”, polițiștii din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice și Biroului Rutier Iaşi au oprit, pentru control, pe raza municipiului Iaşi, un autovehicul, condus de o femeie, de 33 de ani, din municipiul Iaşi.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, în interiorul autovehiculului, au fost identificate 13 baterii de artificii și 120 obiecte de obiecte pirotehnice, tip rachetă, susceptibile a fi deținute cu încălcarea prevederilor legale.

Articolele pirotehnice au fost ridicate de polițiști, în vederea confiscării.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvâșirii infracțiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, conform art. 37, lit. a din Legea nr. 126/1995.

Pentru prevenirea evenimentelor negative în care ar putea fi implicați copii și tineri, polițiștii ieşeni desfășoară activități de informare în școlile din judeţ.

Poliţia Ieşeană reaminteşte că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile F2, F3 şi F4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2 (care sunt destinate manipulării ori utilizării exclusiv de către pirotehnicieni), din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

Recomandări

O bătrână din Iași a decedat după ce a căzut de la balcon, în zona Galata

O pensionară din municipiul Iaşi a decedat ieri după-amiază, după ce a căzut de la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *