joi , 24 iunie 2021 2:08 pm
Iasi booked.net
-1°C

Pizzerie cu specific italian în Iași!

Doi frați din Iași au riscat în plină pandemie de COVID-19 și au deschis o pizzerie cu banii munciți cu greu în străinătate. Cei doi tineri antreprenori care sunt la început de drum au lucrat în Italia și Germania, în restaurante, și s-au reîntors în țară pentru a fi mai aproape de familie, cu gândul de a rămâne definitiv în România. Investiția inițială se ridică la 20.000 de euro, iar planurile celor doi antreprenori vizează livrările la domiciliu de pizza făcută cu ingrediente aduse din Italia și sendvișuri cu ingrediente de la producătorii locali, potrivit bzi.ro.

Codrin și Robert Ienceanu, doi frați din Iași, au o poveste de viață ca a multor conaționali care au muncit din greu în străinătate și au decis să revină în țară și să investească banii economisiți într-o afacere. Chiar dacă momentul ales pentru investiție este unul dificil din cauza pandemiei de COVID-19 și a situației financiare precare din domeniul HoReCa, cei doi tineri antreprenori și-au făcut curaj și au amenajat locația unde produc pizza și sendvișuri, au adus materie primă din Italia și de la producătorii locali și au preparat primele produse.

Investiția inițială în afacere se ridică la 20.000 de euro, în echipamente aduse din Italia, în amenajarea spațiului și chiria lunară.

Cei doi antreprenori povestesc că au luat calea străinătății în urmă cu aproximativ 10 ani, când au fost „chemați” de alte rude sau prieteni care munceau deja în afara țării.

Robert Ienceanu: „Făina caputo este o făină specială, făcută dintr-un tip de grâu dur, care crește doar în Italia sau în America”.

Antreprenorul susține că pentru a prepara pizza e nevoie de ingrediente originale din Italia, pentru ca aceasta să fie mai gustoasă.

Codrin Ienceanu: „Banii nu pleacă în străinătate, rămân la noi în țară, dacă promovăm produsele locale”.

Robert Ienceanu: „În restaurant muncești la fel de mult ca și pe șantier. Începi la 7 dimineața, pleci de la restaurant la 12-1 noaptea”.

Fratele său, Robert Ienceanu, povestește că în străinătate e la fel de multă muncă și stres ca la orice alt loc de muncă.

Cei doi frați din Iași care au deschis recent pizzeria susțin că în perioada următoare se vor axa pe livrările la domiciliu.

Acesta își amintește că atunci când era plin sezon turistic în Italia, era un flux mare de clienți și trebuiau onorate toate comenzile.

 

Recomandări

În Vaslui doi frați gemeni au fost arestați pentru furt

Polițiștii din Bârlad au decis că în perioada septembrie 2020 – ianuarie 2021, frații bănuiți …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *