marți , 18 ianuarie 2022 4:45 pm
Iasi booked.net
-1°C

Bucurie pentru copiii și tinerii din Iași!

Atelierele de lectură la Palatul Culturii din Iași continuă cu cele intitulate „În lumea poveștilor muzicale”. Pe 7 noiembrie 2020, de la ora 16:00, vă așteaptă cu lecturi din volumul „Strauss și valsul rozelor de mai”, semnat de Cristina Andone și apărut la Editura „Nemi”, în Colecția „Povești din Pădurea Muzicală”. Întâlnirile, animate de dr. Daniela Mihaela Ciocoiu, profesor de canto la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, vor avea loc la Palatul Culturii, în Sala „Ștefan Procopiu”, potrivit bzi.ro.

În cele două ediții, copiii vor afla povestea „spiridușului Strauss”, care iubește cristalele, sălile de bal, buchetele imense de flori și scânteierea pietrelor prețioase. Strauss are și un bun prieten, de care e nedespărțit: un păun cu numele Grand Jr., al cărui auz este foarte fin, „ureche absolută”, îl ajută să perceapă orice notă falsă. Păunul le face cunoștință vecinilor cu Strauss, regele valsului.
Atelierele de lectură sunt recomandate copiilor cu vârsta de minimum 6 ani. Participarea la evenimente se face respectând normele impuse în contextul pandemiei COVID-19. Biletele costă 10 lei și pot fi achiziționate de la Casa de Bilete a Palatului Culturii, de marți până duminică, între orele 10:00 – 16:30.

În lumea poveștilor muzicale” este un program realizat de Complexul Muzeal Național „Moldova” (CMNM) Iași – Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Iași, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, Paradis International College și Editura „Nemi”.

Expoziția „Cuza 200 – Bicentenarul nașterii Domnului Unirii”, deschisă publicului în perioada 16 octombrie – 12 noiembrie 2020.

Pe lângă acest eveniment, publicul care ajunge la Palatul Culturii din Iași poate admira și expoziția „Cuza 200 – Bicentenarul nașterii Domnului Unirii”. Asta, în contextul aniversării nașterii domnitorului Alexandru Ioan Cuza, care este un bun prilej de a aduce în atenția iubitorilor de istorie arborele genealogic al familiei Cuza, care cuprinde personaje interesante, mai puțin cunoscute, precum și înrudiri cu familii însemnate, precum Callimachi, Moruzi, Catargiu sau Râșcanu. Alături de postere, vor fi expuse piese originale din colecțiile Muzeului Unirii și ale Muzeului de Istorie a Moldovei, din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, precum și din patrimoniul Muzeului de Istorie Naturală a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Organizată în spațiile Muzeului de Istorie a Moldovei de la Palatul Culturii Iași, expoziția „Cuza 200 – Bicentenarul nașterii Domnului Unirii” este deschisă publicului până pe 12 noiembrie 2020 și va putea fi vizitată, cu respectarea normelor de siguranță, de marți până duminică, între orele 10:00 și 17:00.

 

Recomandări

Situația cazurilor de Covid 19 la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași

Zona roșie Covid a Spitalului de Copii din Iași s-a aglomerat, după ce numărul copiilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *