duminică , 18 aprilie 2021 11:23 am
Iasi booked.net
-1°C

Peste 20.000 de pelerini au stat astăzi la rând ca să se închine la racla cu moaştele Sf. Cuvioase Parascheva

Peste 20.000 de pelerini au stat astăzi la rând ca să se închine la racla cu moaştele Sf. Cuvioase Parascheva, care a fost scoasă, de dimineață, pe esplanada din faţa Catedralei Mitropolitane.

Aproximativ 7.000 dintre cei care au stat la rând sunt pelerini veniţi din Voluntari, ei fiind aduşi de 140 de autocare.

„Pentru pelerinii care vin în aceste zile la Iaşi au fost tipărite 100.000 de exemplare din «Ghidul pelerinului», cu sprijinul Primăriei Municipiului Iaşi, 250.000 de iconiţe plastifiate înfăşându-i pe Sfântul Ierarh Spiridon şi Sfânta Parascheva, două pliante color despre vieţile celor doi sfinţi în câte 10.000 de exemplare. Toate acestea vor fi distribuite gratuit pelerinilor care vor veni la Iaşi”, a explicat preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Anul acesta „Voluntarii Sfintei Parascheva” sunt în număr de 120 de laici şi 40 de preoţi.

„Laicii vor fi prezenţi şi la Gară sau în anumite puncte de informare din oraş unde să îndrume pe pelerini, în catedrală şi în curte sau de-a lungul rândului. Cei 40 de preoţi vor merge, la anumite intervale orare, de-a lungul rândului de pelerini pentru a discuta cu ei, a le răspunde la întrebări, a le aduce la cunoştinţă anumite informaţii. Există un program numit «Hrană pentru pelerini», prin care Biroul de Asistenţă Socială al Mitropoliei oferă 30.000 de pachete care constau în alimente ambalate, patiserie ambalată, ceai cald, cafea, în perioada 11-15 octombrie. La aceste pachete se adaugă ceai cald în fiecare noapte în intervalul orar 21.00 – 6.00. Desigur, vor mai fi şi alte instituţii bisericeşti sau laice care vor oferi hrană, ceai sau cafea”, a spus preotul Constantin Sturzu.

Recomandări

Moaștele Sfântului Vasile ocrotesc Mănăstirea Trei Ierarhi din Iași (VIDEO)

Primite în dar de către Voievodul Vasile Lupu al Moldovei, sfintele moaște ale Sfântului Vasile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *