marți , 7 decembrie 2021 8:14 am
Iasi booked.net
-1°C

Consultări la Palatul Cotroceni. Guvernarea va fi asigurată de PNL

Președintele Klaus Iohannis a susţinut, vineri, o serie de consultări la Palatul Cotroceni cu partidele parlamentare, pentru desemnarea unui nou premier şi formarea Guvernului.

Iohannis a precizat că va desemna un premier până marţi, 15 octombrie, iar Guvernul va fi format de PNL sau în jurul acestui partid, scrie observator.tv.

 Tăriceanu a precizat că noul guvern trebuie asumat de PNL, care să dea şi primul ministru. „Noi vom susţine această formulă. Noi nu intenţionăm să facem parte dintr-o formulă de guvernare viitoare, dar vom oferi sprijin. Nu este un cec în alb pe care-l dăm viitorului Guvern. Soluţia alegerilor anticipate nu este o soluţie fezabilă. Este un proces de durată şi extrem de greoi. Ar presupune perpetuarea la Palatul Victoria a actualului guvern, condus de Viorica Dăncilă. În plus, nu suntem de acord cu nicio măsură care să ducă la tăieri de pensii şi salarii. Trebuie să aflăm imediat ce vrea să facă primul ministru desemnat. Nu respingem intrarea la guvernare, dar nu am cerut acest lucru. Dacă ni se va propune, bineînţeles că vom analiza”, a declarat Tăriceanu.

Recomandări

Biroul Executiv al PNL a votat excluderea lui Ludovic ORBAN din partid

Biroul Executiv Național a decis excluderea din partid a fostului președinte al PNL, Ludovic Orban. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *