sâmbătă , 4 decembrie 2021 4:45 pm
Iasi booked.net
-1°C

Percheziții de amploare la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu – Rutier

Asttăzi, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, împreună cu poliţişti şi jandarmi, au efectuat o percheziţie, la vama Giurgiu, respectiv Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu – Rutier.

Anchetatorii au pus în executare şapte mandate de aducere pentru tot atâţia agenţi de poliţie suspectaţi de corupţie.

„Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, în perioada ianuarie-mai 2019, agenții de poliție de frontieră au săvârșit infracțiuni de luare de mită, care au constat în pretinderea și primirea unor sume de bani, de la conducătorii auto ai autovehiculelor ce au tranzitat frontiera, pe sensul de intrare în România, în legătură cu îndeplinirea/neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii unor atribuții de serviciu în referire la efectuarea controlului de frontieră asupra persoanelor și/sau bagajelor (marfa din autovehicule)”, se arată într-un comunicat al DGA.

Potrivit anchetatorilor, în unele situaţii, poliţiştii au cerut şi primit sume de de bani, de până în 50 de euro, pentru a nu constata contravenţii sau infracţiuni la regimul de frontieră.

„Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Parchetului de pe lângă Giurgiu, unde la acest moment se derulează aducerea la cunoștință a calității procesuale și a acuzațiilor, în conformitate cu art. 307 Cod de procedură penală, precum și activitățile procedurale necesare în vederea lămuririi cauzei sub toate aspectele și a identificării tuturor participanților la săvârșirea infracțiunilor”, au precizat ofiţerii DGA.

Recomandări

Activistul Cristian Dide, vizat într-un dosar DIICOT de trafic de droguri

Nouă percheziții au loc, într-un dosar DIICOT cu acuzații de trafic de droguri de risc …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *