Pasajul SOCOLA urmează să intre în REABILITARE

Date:

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din 28 septembrie se află și un proiect de hotărâre care vizează modificarea HCL nr. 327 din 25 octombrie 2021 și a HCL nr. 209 din 23 iulie 2021 în vederea aprobării devizului general actualizat pentru obiectivul de investiţie „Reparaţii capitale infrastructura pasaj superior Socola”.

Prin cele două hotărâri de consiliu local fuseseră aprobate documentaţia și indicatorii tehnico-economici, respectiv cererea de finanţare şi devizul general estimativ aferent acestui obiectiv în vederea depunerii în cadrul Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”.

Având în vedere că între data transmiterii cererii de finanţare pentru acest proiect, respectiv noiembrie 2021, și data selectării acestuia ca eligibil la finanţare prin Programul „Anghel Saligny”, anume august 2022, au avut loc creșteri cu circa 40% a prețurilor la materialele de construcţii utilizate în proiectele de infrastructură, s-a impus actualizarea devizului general.

Prin urmare, valoarea totală a investiţiei „Reparaţii capitale infrastructura pasaj superior Socola” rezultată în urma actualizării este de 51.798.107,37 lei, cu TVA.

Din valoarea totală a investiţiei, cheltuielile eligibile prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” sunt de 37.314.336,27 lei, cu TVA, diferenţa de cheltuieli neeligibile de 14.483.771,10 lei cu TVA urmând a fi suportată de la bugetul local al Municipiului laşi.

În luna august a acestui an, proiectele „Reparații capitale infrastructură pasaj superior Socola” și „Modernizare străzi în municipiul Iași – strada Aurel Vlaicu, tronson cuprins între intersecția cu strada Ion Creangă până la limita U.A.T. Iași” au fost incluse pe o listă de investiții ce urmează a fi realizate prin intermediul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Lucrările la Pasajul Socola, a căror durată este prognozată la 18 luni, vor include reabilitarea pasajului, creșterea de la patru la cinci a numărului benzilor de circulație (două benzi de circulație de 3,5 metri lățime pe sensul Socola – Centru, trei benzi de circulație de 3,5 metri lățime pe sensul Centru – Socola și două trotuare pietonale de 2 metri lățime), creșterea gabaritului și a clasei de încărcare.

Pasajul a fost construit în anul 1960 și are o lungime de 450,70 metri.

Suprafața carosabilului modernizat va fi de 10.560 metri pătrați, iar cea a trotuarelor modernizate de 1.750 metri pătrați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Vremea, din nou la extreme! Ce se întâmplă cu temperaturile în zilele următoare

Temperaturile vor varia foarte mult în perioada următoare, au...

Un consilier județean ia de guler UE! Cătălin TIMOFCIUC: “Multiculturalismul a eșuat!”

Consilierul județean Cătălin Timofciuc a distribuit pe rețelele sociale...

Mobilizare impresionantă a ieșenilor în cadrul campaniei „Avem același sânge”

Peste 200 de persoane au răspuns apelului la solidaritate...