miercuri , 20 ianuarie 2021 5:56 am
Iasi booked.net
-1°C

Pasajele supraterane Socola și Alexandru cel Bun vor intra în reparații capitale

Valoarea totală a celor două investiții este de aproape 72 milioane de lei. Documentația tehnică și indicatorii tehnico-economici pentru ambele obiective au fost adoptate în ședința Consiliului Local din 31 ianuarie.
În prezent, Primăria Municipiului Iași pregătește organizarea unei licitații pentru achiziționarea serviciilor de proiectare a lucrărilor de reparații capitale a infrastructurii pasajului suprateran Socola.
Contra unei sume de cel mult 403.800 lei, fără TVA (480.522 lei, cu TVA), firma care va câștiga procedura va trebui ca, în cel mult patru luni de la semnarea contractului, să elaboreze întreaga documentație a lucrărilor până la nivel de proiect tehnic de execuție, inclusiv proiectul pentru autorizarea lucrărilor de construire, proiectul de organizare a execuției lucrărilor, autorizația de construire etc.
Potrivit indicatorilor tehnico-economici adoptați de Consiliul Local, valoarea totală estimată a lucrărilor la pasajul Socola este de 34.079.278,23 lei, inclusiv TVA, iar durata execuției acestora ar fi de 12 luni. Lucrările vor include reabilitarea pasajului, creșterea numărului benzilor de circulație (de la 4 la 5), a gabaritului și a clasei de încărcare (LM1 – Eurocod). Soluția aleasă de reprezentanții municipalității va asigura o durată viitoare de exploatare a pasajului de minim 100 de ani, în condiții de siguranță și confort pentru circulația rutieră, a tramvaielor și a pietonilor pe și sub pasaj.
Pasajul a fost construit în anul 1960 de Antrepriza Construcții Montaj nr. 2 – Brigada Iași, în baza unui proiect tehnic întocmit de Institutul Județean de Proiectare Iași.
Pasajul are o lungime de 463,50 metri. Carosabilul are o suprafață de 5.392 metri pătrați, iar trotuarele de 2.322 metri pătrați.
Până pe 27 iulie municipalitatea așteaptă oferte la o licitație achiziționarea serviciilor de proiectare a lucrărilor de reparații capitale a infrastructurii pasajului suprateran Alexandru cel Bun. Procedura are o prevedere financiară de 34.000 lei, fără TVA (40.460 lei, cu TVA), iar firma câștigătoare va avea la dispoziție tot patru luni pentru predarea documentației.
Valoarea totală estimată a lucrărilor la pasajul Alexandru cel Bun este de 37.596.597,44 lei, inclusiv TVA, iar durata execuției acestora ar fi de 14 luni. Lucrările vor include reabilitarea pasajului și consolidarea zidurilor de sprijin din rampele de acces. Conform proiectantului, soluția aleasă de reprezentanții municipalității va asigura o durată viitoare de exploatare a pasajului de minim 55 de ani, în condiții de siguranță și confort pentru circulația rutieră, a tramvaielor și a pietonilor pe și sub pasaj.
Pasajul a fost construit în perioada 1977 – 1980 de Grupul de Șantiere Drumuri și Poduri Iași, în baza unui proiect tehnic întocmit de Institutul de Cercetări și Proiectări Moldova Iași.
Pasajul are o lungime de 521,85 metri. Carosabilul are o suprafață de 8.767,80 metri pătrați, iar trotuarele de 2.435,40 metri pătrați.

Recomandări

Continuă modernizarea Spitalului de Recuperare

Primăria Municipiului Iași continuă programul susținut de investiții la Spitalul Clinic de Recuperare. Primarul Mihai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *