duminică , 16 mai 2021 12:14 am
Iasi booked.net
-1°C

Părinții minorilor care au agresat o fată de 13 ani, amendați cu câte 500 de lei

Părinţii minorilor care au fost implicaţi în evenimentul de sâmbătă, în care o fată de 13 ani a fost agresată de alte adolescente, au fost sancţionaţi cu câte 500 de lei, a transmis, azi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, Victor Ţuhaşu.
IPJ Gorj a anunțat că, în continuarea cercetărilor efectuate de polițiști, o tânără, de 14 ani, din municipiul Târgu Jiu, bănuită de săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe A FOST REȚINUTĂ pentru 24 de ore și introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj.
De asemenea, poliţiştii efectuează cercetări în alte două dosare penale pentru infracţiunile de lovire sau alte violenţe, respectiv ameninţare, în urma a două filmări care au apărut în spaţiul public, în evenimentele respective fiind implicaţi minori.
ACEASTA ESTE AMENDA MAXIMĂ pentru nesupravegherea unui minor, aceasta fiind aplicată părinților, nu agresoarelor! Bătăușele riscă închisoarea de la 3 luni la 2 ani, bineînțeles cu aplicarea art. 113 și următoarele din Codul Penal, privind faptele penale comise de către minori, dar și cu aplicarea art. 77, lit. a, din Cod Penal, privind circumstanțele agravante, având în vedere nr. participantelor la agresiune.

Recomandări

Cod Rutier 2021: schimbări majore pentru șoferi

O lege adoptată în Parlament în anul 2018 impunea poliției rutiere să semnalizeze prin panouri …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *