Pandemia a învățat românii să cheltuiască mai puțin

Date:

Deşi efectele negative ale pandemiei de coronavirus sunt evidente, un aspect pozitiv este faptul că ne-a forţat să economisim.

Fără ieşiri în oraş şi cumpărături impulsive, românii s-au trezit după starea de urgenţă cu mai mulţi bani în cont. Studiul făcut de o firmă de recrutare arată că şi modul în care se fac angajările s-a schimbat.

Speriaţi de previziunile economice şi fără prea multe ispite de tipul restaurantelor şi mall-urilor, românii au învăţat în pandemie să economisească, informează observator.ro.

Studiul făcut de o firmă de recrutare arată că angajații români şi-au limitat cheltuielile la strictul necesar, aşa că primele lucruri la care au renunţat au fost hainele noi.

Conform aceluiasi sondaj, pe primul loc la achizitii amanate sau reduse sunt hainele. 48 la suta dintre respondenti au spus ca in timpul pandemiei nu au cumparat obiecte vestimentare, iar 45 la suta au renuntat la vacantele si excursiile. Tot atatia nu si-au mai cumparat obiecte elctronice si electrocasnice in timp ce 33 la suta au renuntat la obiecte ce tin de hobby-urile lor.

Şi noul stil de viaţă a venit cu un altfel de comportament de consum. Peste 30 la sută dintre români au început să gătească mai mult acasă şi să facă sport în aer liber.

Andreea Iancu, manager vanzari: Pandemia i-a forţat într-adevăr pe angajaţii români să cheltuie mai puţin, 2 din 3 vor să îşi păstreze acest obicei şi în viitor. Totuşi, urmând perioada de concedii, o treime dintre ei au spus că au de gând să crească cheltuielile pentru aceste concedii, iar o parte dintre ei pentru serviciile de îngrijire personală.

Nu doar obiceiurile de consum s-au schimbat ci şi modul în care companiile îşi recrutează angajaţii. Astfel tot mai multe firme aleg să facă interviurile de angajare online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Primăria Iași a lansat licitația pentru contractarea lucrărilor de modernizare a bulevardului Poitiers

Suma disponibilă este 37.866.748,65 lei fără TVA, respectiv 45.061.430,89...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...

Se închide circulația pe bulevardul Socola! 9 trasee CTP Iași vor fi deviate

În perioada 29-30 martie, între orele 08:00 – 20:00,...

Noul terminal de la Aeroportul Iași devine operațional vineri, 29 martie

Zborul inaugural pentru T4 va fi pe ruta Iași...