marți , 26 mai 2020 2:14 am
Iasi booked.net
-1°C

Palatul Culturii se redeschide de marți. Ce putem vizita?

Palatul Culturii din Iaşi se va redeschide marţi pentru public, vizitatorii putând admira expoziţiile pregătite la Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul de Artă, Muzeul Etnografic al Moldovei şi la Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu“, aflate în incintă.

De asemenea, Complexul Muzeal Naţional „Moldova“ anunţă şi redeschiderea, începând cu 27 mai (miercuri), a Muzeul Unirii de pe strada Lăpuşneanu.

În cazul acestor muzee, programul de vizitare se va desfăşura între orele 10-17. Celelalte muzee rămân momentan închise, urmând ca într-o etapă viitoare, de creştere a măsurilor de relaxare socială, să fie stabilită o dată şi un program de redeschidere.

În ceea ce priveşte muzeele care vor fi redeschise săptămâna viitoare, publicul are ocazia să viziteze, în spaţiile Muzeului de Istorie a Moldovei, expoziţiile „Curtea Domnească din Iaşi: o istorie redescoperită“, „Socializare şi divertisment la 1900“, „Cucuteni: o incursiune în universul unei mari civilizaţii preistorice“, „140 de ani de relaţii diplomatice între România şi Italia“ şi „Piese de excepţie din colecțiile Muzeului de Istorie a Moldovei: Suvenir din Paris“.

La Muzeul de Artă vizitatorii vor putea admira expoziţia „Maeştrii picturii româneşti în patrimoniul Muzeului de Artă Iaşi“, expoziţia de artă contemporană româno-britanică „Beyond Other Horizons“, precum şi instalaţia realizată de Doru Nuţă, „The (Future) Last Supper“.

La Muzeul Etnografic al Moldovei se pot vizita expoziţiile „Sărbătoarea. Artă şi spiritualitate“, „Cotidianul ţărănesc. Inventivitate şi pragmatism“, „Grindare, păretare, scoarţe. Poveşti ţesute“, dar şi Expoziţia Naţională de Artă Naivă „Saloanele Moldovei“, ediţia a XXIX-a.

Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu“ este gazda expoziţiilor „Instrumente de muzică mecanică în colecţiile Muzeului Ştiinţei şi Tehnicii“ şi „RetroTehnica“.

loading...

Recomandări

Palatul și ieșenii – o veche poveste de dragoste, în albume de familie

Palatul Culturii, cu aerul său romantic, și-a făcut aparția în peisajul urbei noastre în 1914, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *