duminică , 16 mai 2021 12:05 am
Iasi booked.net
-1°C

Când vor fi gata lucrările la linia de tramvai din Tudor Vladimirescu

Primăria Iași anunță că lucrările de schimbare a liniei de tramvai pe bulevardul Tudor Vladimirescu, precum și cele de consolidare a podului continuă până la sfârșitul anului, când va fi redat circulației.

Lucrările de reabilitare a tronsonului liniei de tramvai cuprind următoarele activități: execuția lucrărilor de construcții și instalații aferente liniei de tramvai pe traseul Bucșinescu – bulevardul Tudor Vladimirescu – intersecție Calea Chișinăului (lungime: 2.444 metri – cale simplă de rulare), reabilitarea celor două peroane din stația Tudor Vladimirescu, reabilitarea podului Tudor Vladimirescu (suprafață: 1.196 metri pătrați) și construirea a două stații de tramvai.

Pentru prima dată în Iași va fi introdusă o bandă dedicată pentru tramvai, care va fi delimitată fizic în teren cu butoni stradali solari, care nu vor împiedica depășirea în caz de urgență. Această soluție tehnică ar putea aplicată și la alte tronsoane de tramvai care urmează să fie reabilitate: zona Târgu Cucu – Cinci Drumuri, Podu Roș – Țesătura și Doi Băieți – Dancu.

Proiectul general include și achiziționarea a șapte tramvaie.

Lucrările de construcții sunt executate de asocierea Conest SA Iași – Mari Vila Com SRL București, contra unei sume de 34.475.207,68 lei, inclusiv TVA (aproximativ 7,24 milioane de euro).

Valoarea totală a proiectului este 114,197,308.33 lei (aproape 24 de milioane de euro) și este asigurată prin Programul Operațional Regional – Axa 4.1.

Recomandări

Iepurilă revine la Iași

Pentru al șaptelea an, Iepurilă vine la Iași cu tramvaiul! Azi, 29 aprilie 2021, între orele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *