joi , 24 ianuarie 2019
Iasi booked.net
-1°C

Organe prelevate de la un bărbat aflat în moarte cerebrală, folosite pentru salvarea altor vieţi

Medici din Iaşi şi Bucureşti au prelevat mai multe organe unui bărbat din judeţul Neamţ aflat în moarte cerebrală, materialul biologic fiind destinat unor operaţii de transplant care vor fi efectuate în centre specializate din cele două mari oraşe.

Directorul Spitalului Judeţean Neamţ, Cristina Atănăsoaie Iacob, a declarat că bărbatul în vârstă de 39 de ani a suferit un traumatism cranio-cerebral după ce a căzut de la înălţime, de pe o schelă, scrie agerpres.ro.

“Două echipe de medici de la Iaşi şi Bucureşti s-au deplasat la noi pentru a preleva ficatul, rinichii, corneea şi plămânii”, a declarat Cristina Atănăsoaie Iacob.

Coordonatorul Centrului Regional de Transplant din Iaşi, dr. Raluca Neagu, a declarat că unul dintre rinichi şi corneea sunt aduse la Iaşi pentru a fi transplantate.

Cealaltă echipă va transporta la Bucureşti ficatul şi celălalt rinichi, unde urmează a fi transplantaţi. Intervenţiile vor fi făcute în cursul acestei seri.

Dr. Neagu a declarat totodată că prelevarea şi donarea de organe a fost posibilă după ce familia bărbatului şi-a declarat intenţia de a dona organele în cazul în care acesta avea să intre în moarte cerebrală.

Recomandări

Două femei au primit rinichi la Spitalul Parhon

În prag de An Nou, la Compartimentul de Transplant Renal de la Spitalul Parhon au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *