Veste rea pentru ieșeni!

Date:

Iaşul este la un pas de carantinare arata un raport emis de oficialităţi. Conform datelor centralizate, municipiul Iași are un indice de infectare de 2,9885 la mia de locuitori.

Alte localităţi din judeţul Iași stau și ele aproape de scenariul roșu al COVID-19. Vorbim de Pașcani cu o rată de infectate de 2.08 dar și de Hârlău cu o rată de infectare de 2.71.

Rata de infectare din municipiul Iași se aproprie de 3 la mia de locuitori.

Ultimul raport publicat de oficialităţi arata ca Iașul se aproprie cu paşi rapizi de raţă de infectare care va aduce automat la intrarea în scenariul roşu. Aşadar, în momentul scrierii articolului, în municipiul Iași este o rată de infectare de 2,9885 la mia de locuitori. În Municipiul Iași ar putea fi impuse restricții majore în plină pandemie COVID-19. Numărul mare de cazuri de infecție cu virsusul SARS-Cov-2 de la nivelul orașului poate duce la restricții generale. Autoritățile iau în calcul ca toate cursurile școlare să se țină doar în sistem on-line. Într-un astfel de scenariu se va ajunge la restricționarea accesului dinspre și înspre Municipiul Iași. Surse din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași au precizat că, la momentul în care va fi o rată de infectare de 3 la mia de locuitori, se va trece la derularea cursurilor strict în manieră on-line!

Decizia de suspendare a cursurilor școlare organizate în modalitatea „față în față” se dispune la nivel local.

Reamintim că, potrivit Ordinului comun al ministrului Educației și Cercetării și al ministrului Sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori. Totodată, decizia de suspendare a cursurilor școlare organizate în modalitatea „față în față” se dispune la nivel local, prin hotărârea CJSU, la propunerea Consiliului de Administrație al unității de învățământ preuniversitar, după obținerea avizului inspectoratului școlar județean și al Direcției de Sănătate Publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

UAIC a deschis noul an universitar la Extensiunea Chișinău

Marți, 3 octombrie 2023, la ora 11.30, în Aula...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Direcția Exploatare Patrimoniu organizează joi, 12 octombrie 2023, ora...

Filarmonica MOLDOVA din Iași vă invită la primele două concerte din luna octombrie

VINERI, 06 octombrie 2023, va avea loc la Casa de Cultură...

Studenții de la Universitatea „A.I.Cuza” vor beneficia de abonamente CTP Iasi la preț redus

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a semnat...