marți , 26 octombrie 2021 3:52 pm
Iasi booked.net
-1°C

O parohie din Botoșani demonstrează că Biserica este o familie mai mare unde copiii se simt ca acasă

În parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din orașul botoșănean Bucecea, „Vara copiilor” s-a dovedit a fi o vacanță în familie. O vacanță educativă timp de zece zile într-o familie mare cu peste 65 de copii.

Activitățile denumite generic școală de vară sunt din ce în ce mai întâlnite în parohiile noastre și fiecare proiect uimește prin specificul său.

„Au fost 2 săptămâni în care pot spune că am înțeles care sunt valorile unei prietenii și cât de important este sa fii încrezător”, Denisa Bălan, voluntar

Nu au lipsit rugăciunea și catehezele, dar nici lecțiile de ecologie, atelierele tematice, sportul, relaxarea și jocul.„Mulțumesc mult pentru că mi-ați făcut o vară mai frumoasă”, Bianca Hoiț, voluntar

Școala de vară de la Bucecea, intitulată „Vara copiilor”, a fost organizată de Parohie și de Centrul de zi pentru copii împreună cu ATOR Bucecea în perioada 8-19 iulie 2019.

Prezb. Adriana Cojocariu, coordonatoarea Centrului de zi pentru Copii „Sfântul Ioan” Bucecea, împreună cu Pr. Paroh Ioan Cojocariu, ajutați de 16 voluntari ATOR, au oferit o alternativă de petrecere a vacanței de vară pentru 65 de copii din localitate.

Organizatorii „Vara Copiilor” împreună cu o parte dintre copiii beneficiari. ©Parohia „Sf. Ioan” Bucecea

Frații mai mari

Voluntarii au fost ca niște frați mai mari pentru cei 65 copii cu vârste cuprinse între 5-12 ani, 30 dintre ei fiind beneficiarii Centrului de zi. Le-au vorbit acestora în cadrul atelierelor tematice despre prietenie, familie, ocrotirea mediului, despre modele și eroi. Au vizionat împreună un film animat, au pictat, au realizat compuneri, au confecționat lucrări din materiale reciclabile.

„Vara copiilor m-a ajutat să-mi dau seama cât de mult iubesc copiii. Ei mi-au testat în același timp răbdarea (pe care nu prea o aveam)”, Bianca Luchian, voluntar

Fiecare zi a început cu rugăciune. Preotul paroh le-a explicat în cadrul catehezelor ce semnifică icoana și catapeteasma bisericii și i-a învățat pe cei mici să facă semnul Sfintei Cruci în mod corect.

„Acum ştiu ce înseamnă răbdare, responsabilitate şi nu în ultimul rând, acum realizez cât de importantă este relația cu Dumnezeu încă de la o vârstă fragedă”, Ana Ionițe, voluntar

Activitatea preferată de cei mici a fost cea intitulată „Exatlon” în care s-au întrecut în a-și dovedi abilitățile sportive. Au fost serbate și două aniversări, iar ultima zi a constat în premierea participanților.

Jocuri sportive în cadrul „Vara copiilor”. ©Parohia „Sf. Ioan” Bucecea

Preotul paroh a apreciat foarte mult susținerea voluntarilor ATOR și a mărturisit că a fost chiar și pentru organizatori „o experiență unică în ceea ce privește prietenia, comuniunea și mai ales rugăciunea”.

„Sfânta Biserică, prin aceste proiecte socio-culturale, educaționale și de voluntariat, cheamă pe toți tinerii și copiii dintr-o comunitate pentru a crește frumos și sănătos și a deprinde dragostea față de Biserică, Familie și Țară”, Pr. Ioan Emanuil Cojocariu

„Biserica are un rol important în educarea și dezvoltarea tinerilor și a copiilor. Prin astfel de proiecte, orășelul nostru, Bucecea, prinde în fiecare an viață și culoare. Slavă lui Dumnezeu pentru toate!”, a declarat pentru Basilica.ro parohul Bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Bucecea.

Organizatorii au urmărit prin acest proiect dezvoltarea capacității de relaționare și comunicare, a imaginației și creativității, a încrederii în propriile capacități și a stimei de sine, însușirea și practicarea unor activități specifice vârstei, dar și însușirea și practicarea unor activități specifice vârstei.

Recomandări

Proiecte noi la Ateneul Național din Iași

Ateneul Național din Iași a pregătit iubitorilor de cultură un program cultural-artistic variat, de această …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *