vineri , 22 octombrie 2021 12:53 pm
Iasi booked.net
-1°C

O nouă probă obligatorie ar putea fi introdusă la examenul de bacalaureat

O nouă probă obligatorie este pregătită să fie introdusă pentru examenul național de bacalaureat, cu argumentul că astfel va crește nivelul de sănătate a tinerilor.

Noua probă va fi educația fizică și sport. Propunerea a fost avansată în Parlament chiar de Putere, scrie profit.ro.

”Programa încărcată și numărul de ore crescut pentru disciplinele teoretice determină elevii și tinerii să acorde din ce în ce mai mult timp activităților de studiu și foarte puțin sau deloc mișcării și sportului. Efortul intelectual al elevilor și studenților nu este completat cu activități sportive la nivel de unitate de învățământ prin care aceștia să își pună în mișcare mușchii și corpul”, susțin autorii proiectului.

Prin urmare, proiectul prevede introducerea unei noi probe obligatorii la examenul național de bacalaureat, și anume proba ”practică de evaluare a competențelor motrice formate pe durata învățământului liceal, pentru elevii apți din punct de vedere medical să desfășoare activități de educație fizică și sport”. Parlamentarii propun și numărul de ore obligatorii de educație fizică și sport în cazul fiecărui ciclu de învățământ.

Recomandări

De luni, elevii vor intra în vacanţă două săptămâni

Preşedintele Klaus Iohannis, a declarat după o şedinţă de lucru cu responsabilii guvernamentali privind gestionarea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *