luni , 19 aprilie 2021 2:39 pm
Iasi booked.net
-1°C

O femeie internată în Spitalul Victor Babeș a murit după ce a fost deconectată de la aparate din greșeală

Caz şocant la spitalul Victor Babeș din București. O femeie a murit după ce a fost deconectată de la aparatele care o ţineau în viaţă.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a cerut inspectorilor sanitari de stat de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti să facă o evaluare a procedurilor operationale de lucru şi a atribuţiilor din fişele de post la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Bucureşti, unde o pacientă a murit după ce ar fi fost detubată din greşeală de un brancardier.

Este o primă evaluare si în funcție de cele constatate vor fi luate ai alte măsuri, dacă se impun, in conformitate cu atributiile legale ce revin reprezentantilor Ministerului Sănătății”, au precizat reprezentanții instituției.

Întâmplarea tragică a avut loc la Spitalul Victor Babeș din Bucureşti. O femeie internată fiind infectată cu COVID-19 a murit după ce personalul medical a deconectat-o de a tubul de oxigen din greşeală. Brancardierul este cel responsabil de decesul femeii iar poliţiştii au fost alertaţi cu privire la acest eveniment. Oamenii legii au început o serie de audieri pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

Conform primelor detalii, brancardierul angajat la Spitalul Victor Babeș avea sarcina de a deconecta de la aparatele de oxigen persoanele decedate. Însă, într-un mod care nu poate fi explicat, bărbatul nu a mai ţinut cont de faptul că monitoarele de lângă pat arăta ca femeia mai are semne vitale. Din aceste considerente, bărbatul a scos tubul de oxigen lucru ce a dus la decesul femeii. În urma acestui lucru, femeia în vârstă de 65 de ani nu a mai avut nicio şansă la viaţa.

O altă speţa a anchetei vizează activitatea medicilor care erau de gardă. Deşi în timpul serviciului, medicii nu au intervenit deși puteau să o facă. În continuare, poliţişti îşi procurorii au demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. Tot din spital a fost anunţată poliţia. Agenţii de la Serviciul Omoruri, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au cerut efectuarea necropsiei şi fac cercetări pentru a stabili condițiile în care a murit femeia, potrivit bzi.ro.

Trupul femeii în vârstă de 65 de ani a fost preluat şi dus la Morgă. În urma necropsiei se va stabili cu exactitate dacă femeia a murit din lipsa conectării la tubul de oxigen sau dacă sunt alte cauze. Brancardierul este vizat în anchetă și are calitatea de suspect.

Recomandări

O bătrână din Todireni a avut parte de o moarte groaznică

O bătrână, în vârstă de 74 de ani, din Todireni, a avut parte de o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *