luni , 19 aprilie 2021 4:14 pm
Iasi booked.net
-1°C

Mesajul lui Raed Arafat in legătură cu sărbătorile de iarnă

Raed Arafat avertizează românii să fie precauți pe parcursul sărbătorilor de iarnă.

„A fost evaluată situația epidemiologică. Propunerea e de prelungire a stării de alertă pe încă 30 de zile păstrând măsurile existente actualmente. Se adugă o singură măsură: activitatea operatorilor de cablu de schi se desfășoară, dar cu o reglementare care va fi stabilită prin ordin comun. Dacă cabina are 30 de locuri, probabil doar 10 vor fi transportate. Telescaunele vor circula normal. Vom lua măsuri zonale acolo unde se impune.  Ce urmează în perioada sărbătorilor. E important ca fiecare dintre noi ca persoană ce va face. Încă situația nu e sub control. În București doar în ultimele 2 zile am avut incidență de aproape 2000 două zile și azi 1700. Trebuie ca măsurile să fie respectate.

La 10 dimineața are ședința de Guvern, prin ea se prelungește starea de alertă încă 30 zile începând cu data de 14. Pârtiile rămân deschise dar respectând reguli care se aplică în jurul lor. Toate trebuie respectate. Adăugăm reguli pe transportul pe cablu, nu e reglementat momentan, există riscul de transmitere acolo. Dacă scădem capacitatea la 50%, respectând portul măștii, riscul scade.

Evitați Colindatul, chiar dacă e tradiție. Mersul din casă în casă, intratul din casă în casă, mai scoți masca. Riscul de infecție crește mult. Nu scrie nicărieri că e interzis tăiatul porcilor. Nu vor fi festivități cu oameni mulți, sigur vor fi comentarii, dar acest lucru are importanță în speranța că la anul totul se întoarce la normal, potrivit fanatik.ro.

Regulile sunt clare, cei care intră în contact cu mai multe persoane se pun în pericol și familiile lor în pericol. Putem să ne bucurăm de Anul Nou, dar să respectăm anumite reguli. Clar, un Guvern cu puteri depline are puterea în plus, dar noi avem legislația să luăm măsuri prin HG”.

Recomandări

Orașul Iași se pregătește pentru Sărbătorile Pascale

Orașul Iași se pregătește de întâmpinarea Sărbătorilor Pascale. În Săptămâna Mare, echipa Serviciilor Publice Iași …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *