joi , 6 mai 2021 12:42 am
Iasi booked.net
-1°C

O femeie de 60 de ani a fost operată la Iași de o tumoră cerebrală

O femeie de 60 de ani a primit o a doua șansă la viață după ce a fost operată de o tumoră cerebrală de șase cm.

Pacienta a ajuns în stare critică, la Spitalul de Neurochirurgie tumora voluminoasă punându-i viața în pericol. Specialiștii neurochirurgi au reușit să-i salveze viața, intervenția chirurgicală fiind extrem de dificilă.

Meningioamele sunt cele mai frecvente tumori ale sistemului nervos central. Sunt tumori care în proporție de 90% din cazuri sunt benigne, cu o creștere foarte lentă, ajungând la dimensiuni foarte mari până a fi diagnosticate. Acestea cresc din o membrană ce înveselește creierul și pot îngloba sau afecta vasele și nervii cranieni. Tumora pacientei de 60 de ani a fost una impresionantă atât prin mărime, cât și prin poziția ei, lucru provocator pentru întreaga echipă medicală. Aceasta a crescut într-o zona a creierului ce determină personalitatea, fiind si tangentă a nervilor optici, glandei hipofize și arterelor carotide ce hrănesc creierul. Intervenția chirurgicala a fost fără complicații, s-a practicat o rezecție completă a leziunii. Evoluția postoperatorie a fost una simplă, cu complicații hormonale tranzitorii datorită proximității tumorii față de glanda hipofiza. Săptămânal operăm aproximativ un meningiom, tumori voluminoase care datorită heterogenicității niciuna nu este identică cu alta. Cu ajutorul tehnologiei prezente în spital, în acest moment avem posibilitatea de a trata astfel de leziuni impresionante fără consecințe majore asupra pacienților, aceștia beneficiind de servicii medicale la standarde înalte., a precizat Doctor în Neurochirurgie, Șef Lucrări, dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

Recomandări

Echipa medicală a Spitalului „Prof. Dr. N. Oblu” din Iaşi a salvat cu ajutorul robotului MAZOR X o victimă a unui accident rutier

Bărbat de 44 de ani salvat cu robotul MAZOR X, victimă accident rutier. Operație cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *