joi , 6 mai 2021 12:22 am
Iasi booked.net
-1°C

Muguri de cântec românesc

Ansamblul Artistic Profesionist ”Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași are drept obiectiv descoperirea și promovarea talentelor locale ale cântecului popular. Astfel, ansamblul amintit organizează un concurs, intitulat ”Muguri de cântec românesc”, la care pot lua parte copiii din județul Iași cu vârsta cuprinsă între 6 și 15 ani.

Concursul va fi alcătuit din două etape. Prima, preselecția, se va desfășura în perioada 10-14 mai. Atunci, un juriu format din șapte membri, soliștii vocali Constantin Bahrin, Claudia Martinică, Simona Mazăre și Andrei Balan, instrumentistul Alexandru Mihai Grosu, dirijorul orchestrei – Dumitru Lucaci și managerul ansamblului – Petre Șușu (coregraf), vor evalua concurenții care se vor înscrie în competiție. Aceștia vor trebui să trimită până pe 7 mai, pe adresa ansamblulfolcloric_iasi@yahoo.com sau la sediul instituției, din șoseaua Bucium, nr. 80, o înregistrare video cu interpretarea unui cântec popular cu specific moldovenesc, la alegere.

Câștigătorii preselecției vor lua parte apoi la faza finală a concursului, care va avea loc pe 1 iunie, în Iași, și va consta într-un spectacol în care cei mai talentați copii vor interpreta live cântecul din prima etapă a competiției, în acompaniamentul Orchestrei Ansamblului ”Constantin Arvinte”.

La final, juriul, care va fi același ca la preselecție, va acorda opt premii: Marele Premiu, Premiile I, II și III, trei mențiuni și Premiul special al juriului. Pe lângă diplome, cei opt premianți vor primi și câte un cântec, precum și posibilitatea de a-l înregistra gratuit, în studioul instituției.

Recomandări

Spectacole la Casa de Cultură a Studenților din Iași

Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași va pune în scenă două spectacole …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *