luni , 22 octombrie 2018
Iasi booked.net
-1°C

O „creatură” dadaistă pe Pietonal! Prețul cu care a fost achiziționată de Primărie i-a uimit pe ieșeni

Creația artistului german Clemens Behr, amplasată săptămâna trecută pe Pietonalul Ștefan cel Mare, a creat discuții din cele mai aprinse pe rețelele de socializare. Ieșenii s-au arătat uimiți de prețul uriaș – 71.400 de lei – pe care municipalitatea l-a oferit artistului pentru „instalația de artă” postată chiar în fața Mănăstirii Trei Ierarhi.

 

Reprezentanții Primăriei spun că lucrarea realizată în mare parte din materiale reciclate a fost achiziționată de la unul dintre cei mai apreciați artiști contemporani, Clamens Behr, și face parte din Festivalul Internațional al Educației (FIE), proiect cultural-educativ care cuprinde un mix de evenimente diverse: muzică, expoziții, carte, film, operă, teatru, educație, cu adresabilitate către toate categoriile de public.

La finalul evenimentelor din cadrul FIE, „instalația de artă”cu puternice influențe dadaiste, cum este denumită de oficialități, va fi amplasată într-un alt spațiu.

Ieșenii nu s-au arătat impresionați de opera de artă, ci de prețul piperat pe care municipalitatea l-a plătit pentru această „instalație”: 71.400 de lei. Suma totală reprezintă onorariul artistului, transportul, materialele folosite și manopera.

Voi ce părere aveți?

 

 

Citește și Ieșeni, pregătiți-vă de surprize la FIE! O „ciudățenie”, amplasată pe Pietonalul Ștefan cel Mare (FOTO/VIDEO)

Recomandări

Chilipir și voie bună la Târgul de Toamnă: cojoace, mâncare și băutură pentru toate buzunarele (FOTO)

Anul acesta Târgul de Toamnă la Iași se desfășoară în perioada 10-16 octombrie, în zona …

One comment

  1. Eu n-am strada asflatata in bucium cartier rezidential dar primaria arunca bani pe niste metal contorsionat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *