luni , 22 octombrie 2018
Iasi booked.net
-1°C

Ieșeni, pregătiți-vă de surprize la FIE! O „ciudățenie”, amplasată pe Pietonalul Ștefan cel Mare (FOTO/VIDEO)

Autoritățile ieșene fac ultimele pregătiri pentru Festivalul Internațional al Educației (FIE), proiect cultural-educativ care cuprinde un mix de evenimente diverse: muzică, expoziții, carte, film, operă, teatru, educație, cu adresabilitate către toate categoriile de public.

 

Acestea sunt fie evenimente individuale, fie festivaluri de sine stătătoare care valorifică atât spațiile convenționale, cât și pe cele alternative, într-un mod cât mai creativ, inovativ și valoros.

În zona Palatului Culturii s-a început deja montarea scenei pe care vor fi susținute mai multe concerte și spectacole: spectacolul FIE Folcloric – Ansamblul Academic Național de Dansuri Populare „Joc” din Republica Moldova – joi, 17 mai; concertul FIE ROCK susținut de trupele Celelalte Cuvinte, Vița de Vie, Cargo – vineri, 18 mai; concertul FIE CLASIC susținut de Filarmonica de Stat „Moldova” Iași și Corul „Gavriil Musicescu” – sâmbătă, 19 mai; concertul FIE Junior susținut de Corul Angeli Junior și Corul Junior al Operei Naţionale Române Iaşi – duminică, 20 mai.

Totodată, pe Pietonalul Ștefan cel Mare a apărut, în această dimineață, un schelet metalic încă nedefinit. Cu siguranță, în următoarele zile vom primi informații și despre semnificația acestui… „obiect” amplasat în buricul Iașului! Cubul metalic se află în apropiere de Mănăstirea Trei Ierarhi, chiar în zona în care, în urmă cu câteva luni, s-a constatat o surpare de pământ.

Câțiva muncitori de la DSP au intervenit atunci cu un camion de pământ, refăcân zona pietonală.

Recomandări

Măsuri ordine publică la concertul din Piaţa Palatului Culturii Iaşi

Mai multe echipaje de jandarmi, poliţişti, pompieri şi poliţişti locali vor acţiona astăzi, 15 octombrie …

One comment

  1. ce treaba are surparea cu porcaria asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *