vineri , 22 octombrie 2021 12:38 pm
Iasi booked.net
-1°C

O celebrare a generozității – Gala „Zâmbet în Dar” (VIDEO)

Sala Mare a Primăriei Municipiului Iași a găzduit astăzi o conferință de presă dedicată evenimentului caritabil al toamnei: Gala „Zâmbet în Dar”, ediția a IV-a. Obiectivul conferinței de presă a fost mobilizarea comunității ieșene în a ajuta copiii din familiile defavorizate și promovarea evenimentului  și a cauzei copiilor de la centrele educaționale „Salvați copiii” Iași.

Adrian Mironescu, vicepreședintele organizației „Salvați copiii” Iași, consideră că Gala „Zâmbet în Dar” este cel mai mare eveniment caritabil al toamnei care adună la un loc o mulțime de energii frumoase din comunitate, atât din partea unor persoane fizice care au decis să sprijine acești copii, cât și din partea a mai multor organizații locale care au realizat că e important să sprijine comunitatea din care fac parte. Vicepreședintele consideră că e nevoie de o strânsă colaborare, astfel ca impactul să fie mult mai mare. Aceste programe, crede el, nu sunt utile doar pentru un moment, ci se desfășoară pe tot parcursul anului.

Gala „Zâmbet în Dar” este o celebrare a generozității, iar misiunea organizatorilor este de a-i face pe oameni să conștientizeze că doar împreună putem avea un puternic impact pentru semenii noștri. Este un eveniment de referință pe scena acțiunilor caritabile din Iași, prin care capitala Moldovei poate deveni un pol al responsabilității sociale și al participării active la viața comunității. Gala își propune să atragă fonduri necesare pentru a susține accesul la educație al copiilor din cele trei centre educaționale „Salvați copiii” Iași.

În numele copiilor, organizatorii au pregătit un cadou inedit pentru invitați, și anume vizionarea celei mai apreciate comedii la nivel internațional, piesa de teatru „Cum să Distrugi o Piesă”, în regia lui George Dogaru. Este o combinație explozivă de efecte speciale, improvizație, ingrediente care vor scoate publicul din tiparele clasice ale unei comedii. Va fi o seară magică la care vor fi prezenți  maeștri de ceremonii ai Trupei de Teatru și Improvizație IDIOT, iar publicul se va bucura din plin de această piesă exclusivă.

Cu fondurile acumulate de la vizionarea piesei, copiii vor putea fi menținuți la școală, pentru că România (și județul Iași, de asemenea) se mai confruntă cu fenomenul copiilor rămași în afara școlii, iar procentul este îngrijorător la nivel european. Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași va aduna, în seara de 15 noiembrie a.c. , peste 500 de invitați care prin participarea lor vor ajuta 120 de copii să meargă la școală.

„Salvați copiii” Iași este o organizație neguvernamentală, non-profit care militează activ pentru drepturile copilului și protecția copilului. Această asociație activează în comunitatea ieșeană de 27 de ani, asigurând servicii prin programe de suport și proiectele care aduc zâmbete pe fețele copiilor. Alături de parteneri educaționali și sponsori, asociația oferă sprijin și servicii pentru mai bine de 100.000 de copii. În prezent, organizația desfășoară programe în 6 județe ale regiunii Nord-Est a României, are 400 de membri și peste 100 de voluntari tineri.

 

Un reportaj de Elena GODZIN

Imagine: Răzvan CRIHAN

Recomandări

Spectacol de 1 iunie în Iași

Marți 1 iunie 2021, ora 11.00, la Galeriile de Artă ale Municipiului Iași “Dan Hatmanu” …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *