O bătrână a fost violată în Gara Iași. Agresorul a fost pus în libertate

Date:

O femeie în vârstă 67 de ani susţine că a fost violată de un om al străzi, weekendul acesta, într-un vagon din Gara Iaşi. Femeia a ajuns pe străzi cu doar câteva zile înainte, după ce ar fi fost dată afară din casa bătrânei pe care o îngrijea, de către fiul acesteia.

Aceasta s-a retras în gară, în speranţa că voluntarii care duc oamenii la adăpost pe timp de noapte, în nopţile geroase, o vor găsi şi ajuta. Acolo l-a cunoscut pe agresor, un tânăr în vârstă de 34 de ani. Sub influenţa băuturii, tânărul ar fi lovit-o şi apoi a forţat-o să întreţină relaţii sexuale cu el, într-un vagon, scrie adevarul.ro.

„În gară a apărut un bărbat, care când s-a îmbătat a început să se ţină după mine. Mi-a spus că merge să ia o sticlă de vin şi în seara asta merg cu el la mătuşa lui. Are 34 de ani, e mai mic decât copiii mei. Când i-am zis că nu merg mi-a tras un pumn în spate şi mi-a zis să fac cum îmi spune el. Când am trecut dincolo de gara cealaltă, m-a apucat de mână şi m-a strâns tare. Eu i-am zis că nu merg cu el la mătuşa lui, că nici nu o cunosc. Atunci a văzut două vagoane e linie, m-a împins către ele şi eu am ştiu ce mă aşteaptă. M-a urcat cu forţa, în patru labe, pentru că am probleme cu picioarele. A închis uşa, a defăcut sticla, a luat pahar de vin şi apoi a început”, povesteşte femeia.

Momentele groaznice au continuat şi după ce bărbatul a abuzat-o şi a fugit, spune femeia, pentru că ţipetele i-au fost auzite de un muncitor CFR, care în loc să o ajute, a insultat-o pentru că era dezbrăcată. Aceasta a căutat ajutor şi la oamenii aflaţi pe peron, însă câţiva nu au vrut să se bage şi să anunţe salvarea şi poliţia, mai scrie adevarul.ro.

„După ce m-a batjocorit, a luat sticla cu vin şi a coborât din tren. Eu ţipam, m-a auzit un manevrant, care a venit şi m-a găsit. M-a întrenbat dacă nu îmi este ruşine să fac aşa ceva, că sunt femeie bătrână. Când am început să plâng, m-a lăsat acolo. M-am îmbrăcat şi am coborât din tren şi am căutat pe cineva să sune la salvare să mă ia. M-am dus la o doamnă şi un domn şi n-au vrut să sune. Au zis că nu se bagă în treburi din astea”, îşi aminteşte aceasta. În cele din urmă, salvarea a fost chemată de către vânzătoarea unui magazin din zonă, care a fost înduioşată de situaţia femeii, după ce aceasta i-a spus că îi e frică să nu fie omorâtă. Cei de pe ambulanţă spun că n-au mai găsit-o victimă la locul solicitării, fiind deja preluată de cei de la Poliţia Transporturi Feroviare (TF), care au dus-o la Institutul de Medicină Legală şi apoi au audiat-o.

Tânărul descris de femeie a fost reţinut şi dus la sediul poliţiei pentru a fi interogat. Acolo agresorul, lăsat în aceeaşi încăpere cu victima, ar fi încercat să o intimideze ca să renunţe la acuzaţii, spune femeia. „Mi-au luat declaraţie şi, când au chemat pe altcineva, eu am rămas cu el într-o cameră. Îmi spunea hai să retragi plângerea, că o să te duc nu ştiu unde”, precizează femeia.

După ce a fost reţinut timp de 24 de ore, bărbatul a fost eliberat. Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi a formulat o propunere de arestare preventivă pe numele bărbatului, dar aceasta a fost respinsă de instanţă. Decizia a fost contestată, spune prim procurorul Monica Palaghia, şi mâine urmează să fie judecat recursul. Până atunci, posibiliul violator se plimbă încă liber prin Gara Iaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

UAIC a încheiat un acord de colaborare cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Guvernului României

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a încheiat...

Liga Studenților IAȘI cere premierului Nicolae CIUCĂ să-l demită pe secretarul de stat Gigel Paraschiv

Liga Studenților Iași îi cere premierului Nicolae Ciucă, prin...

The Motans, Iuliana BEREGOI și magicianul Robert Tudor, la PALAS

Muzica, limba universală care leagă întreaga planetă, alină, înveselește...

Accident cu 21 de persoane implicate, între o mașină și două microbuze, pe A1

Un accident cu 21 de persoane implicate a avut...