Numărul tranzacțiilor agricole a crescut considerabil

Date:

Numărul tranzacțiilor agricole din Iași a crescut în ultima lună. Numai în această perioadă au fost scoase la vânzare zeci de terenuri agricole din mai multe comune din județ.

Prețurile cerute de proprietarii din Iași sunt cuprinse între 1.500 și 8.000 de euro hectarul. Ieșenii care dețin terenuri agricole au scos la vânzare zeci de hectare, astfel că numărul tranzacțiilor din ultima lună este mai mare cu 10 la sută față de cele din luna august 2021. Pe site-ul Direcției Agricole Iași sunt postate zeci de anunțuri de vânzare a terenurilor din comunele Butea, Plugari, Miroslava, Holboca sau Vlădeni, Andrieșeni și Strunga. Proprietarii cer pentru un hectar sume cuprinse între 1.500 și 8.000 de euro.

Cele mai scumpe terenuri agricole sunt cele din comunele limitrofe Iașului, unde hectarul poate ajunge și la 10.000 de euro. În funcție de accesibilitatea din zonă, accesul la o sursă de apă sau alți factori, prețurile pot să crească. În anul 2021 au fost tranzacționate, până în prezent, în jur de 30 de hectare. Vânzarea terenurilor agricole se poate face doar cu ofertă publicată pe site-ul Direcției Agricole Iași.

De asemenea, în comunele mai îndepărtate, unde accesul la terenurile agricole este mai dificil, proprietarii vând hectarul cu 2.500 de euro până la 4.000 de euro. Din punct de vedere valoric, cea mai mare tranzacție agricolă din Iași a fost de 28,5 milioane de lei (5,8 milioane de euro, în total, și 116.473 de euro pe hectar). Anunțul cu privire la tranzacție a fost postat pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Aceasta a avut ca obiect un teren din Iași de 50 de hectare (extravilan). Terenul este format din parcele cu viță-de-vie, teren arabil, fâneață și drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

FOTO: DIICOT a descoperit primul laborator clandestin de steroizi din România! Descinderi în IAȘI și alte trei județe

Procurorii DIICOT efectuează 15 percheziții domiciliare în București și...

Tichete sociale valorice, cu ocazia Sărbătorilor de Paști, pentru pensionarii ieșeni

Cu ocazia Sărbătorilor de Paști pensionarii ieșeni vor primi...

Primăria IAȘI distribuie o nouă tranșă de AJUTOARE pentru persoanele defavorizate

Începând cu data de 29 martie 2023, Primăria Municipiului...