luni , 18 octombrie 2021 10:33 am
Iasi booked.net
-1°C

Noi proiecte europene derulate în Liceul Agricol din Miroslava

La Liceul Tehnologic Agricol ,,Mihail Kogălniceanu” din Miroslava, noul an școlara debutat cu proiectul Erasmus+, „Water as the treasure of future” – 2020-1-RO01-KA229—79917, acesta fiind coordonat de școala noastră, alături de parteneri din Italia, Turcia și Polonia.

Scopul proiectului este de a conștientiza importanța apei în viețile tuturor și de a identifica modalități prin care se poate folosi rațional apa, prin care aceasta poate fi conservată.

Activitățile proiectului acoperă următoarele domenii:dezvoltarea conștientizării importanței apei în școli (în România), identificarea efectului încălzirii globale asupra sistemelor de apă și a modului în care aceasta influențează turismul regional ( în Turcia), importanța apei ca sursă de viață, mod de comunicare, ca linie de salvare pentru umanitate (în Polonia), formarea gândirii ecologice în școli și în comunitatea locală, menținerea unei ape curate pentru asigurarea unei vieți sănătoase pentru generațiile viitoare (în Italia) și apa transpusă în lumea artei (în Turcia).

Gazdele primei mobilități, efectuate în săptămâna 5  – 11 septembrie  2021, au fost cadrele didactice de la Liceul din Miroslava, partenerii proiectului având posibilitatea de a participa la activități de evaluare senzorială a mai multor sortimente de apă îmbuteliată în România, de a vizitaStația de epurare APAVITAL și Institutul de Cercetare pentru Agricultură și Mediu din cadrul USV Iași. În plus, participanții au avut ocazia de a urmări o lecție pe tema proiectului, ,,Apa” în școală.

Următoarea mobilitate din cadrul proiectului va avea loc în intervalul 28 noiembrie-04 decembrie, în Antalya, Turcia. La această activitate, din partea Liceului din Miroslava, vor participa doi profesori și patru elevi.

Parteneriatul Erasmus+ „Water as the treasure of future” se adresează elevilor și cadrelor didactice interesate de conștientizarea importanței apei în toate domeniile, cât și de dezvoltarea competențelor lingvistice, TIC, de lucru în echipă.

Recomandări

Parteneriatul PUBLIC-privat este soluția pentru COLEGIILE cu profil TEHNIC

Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza” Iași a fost astăzi, 2 septembrie 2021, gazda evenimentului Viziune europeană …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *