vineri , 28 februarie 2020 4:42 pm
Iasi booked.net
-1°C

Nici un spital din Iaşi nu este inclus în programul Ministerului Sănătăţii privind prevenirea îmbolnăvirilor de gripă

Ministerul Sănătăţii a iniţiat o colaborare cu cinci spitale din ţară, din care patru publice şi unul privat, pentru a asigura procedura de oxigenare extracorporală prin membrană (ECMO) pacienţilor cu insuficienţă respiratorie severă, ca măsură suplimentară pentru prevenirea, limitarea şi tratarea îmbolnăvirilor prin gripă.

Cele cinci spitale sunt din Bucureşti, Cluj, Timişoara, Târgu Mureş şi Sibiu. Nicio unitate medicală din Moldova nu este inclusă în program.

Ministerul Sănătăţii a decis măsuri suplimentare pentru prevenirea, limitarea şi tratarea îmbolnăvirilor prin gripă. Astfel, a fost organizată o colaborare interdisciplinară cu Institutele de Boli Cardiovasculare din Bucureşti, Cluj Napoca, Tg Mureş, Timişoara, dar şi cu Spitalul Polisano din Sibiu pentru asigurarea unei tehnici extracorporale de suport cardiac şi respirator prelungit pentru persoanele cu insuficienţă respiratorie severă – ECMO.”, a precizat ministerul, într-un comunicat.

Primele patru spitale menţionate sunt publice, în timp ce spitalul din Sibiu menţionat de minister este privat. De asemenea, ministrul Sănătăţii a aprobat suplimentarea cu încă 35.000 a numărului de doze de vaccin gripal pentru campania de vaccinare a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. Până acum, circa 1,45 milioane de persoane la.risc au fost imunizate din dozele achiziţionate de Ministerul Sănătăţii.

În România s-au înregistrat trei decese din cauza gripei de la debutul actualului sezon gripal. În mai 2019, Ministerul Sănătăţii a lansat un proiect pilot pentru extinderea realizării procedurii ECMO în 10 spitale din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara şi Târgu Mureş.

Recomandări

Nu se mai termină tragediile pe șosele! Patru tineri au murit într-un Logan strivit de TIR (VIDEO)

Patru tineri au murit pe loc, după ce maşina în care se aflau, un Logan, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *