joi , 29 octombrie 2020 2:31 pm
Iasi booked.net
-1°C

Neamț: Suspiciuni de fraudare a alegerilor

Filiala PNL Neamţ a depus la Biroul Electoral Central o sesizare privind suspiciuni de fraudare a alegerilor locale din judeţ şi cere repetarea scrutinului pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean şi pentru consilieri judeţeni.

“În temeiul art.39 Lit. H din Legea 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, vă solicităm să soluţionaţi prezenta sesizare pentru fraudă electorală, şi să dispuneţi anularea alegerilor pentru Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ şi pentru alegerea Consiliului Judeţean Neamţ din circumscripţia judeţeană nr. 29 (Judeţul Neamţ), să constataţi, pe baza probelor administrate, că votarea şi stabilirea rezultatului alegerilor au avut loc prin fraude de natură de a modifica atribuirea mandatelor în circumscripţia electorală respectivă; în astfel de cazuri, iar ca şi consecinţă să dispuneţi repetarea scrutinului, în termen de cel mult două săptămâni de la constatarea fraudei”, se arată în sesizarea depusă de PNL Neamţ la Biroul Electoral Central, potrivit telem.ro.

Preşedintele PNL Neamţ, deputatul Mugur Cozmanciuc, a scris pe Facebook că fraude electorale s-ar fi produs la Piatra-Neamţ, Bicaz, Roznov şi Borleşti.

“Fraude comise la aceste alegeri apar în toată ţara. În mai multe localităţi din Neamţ s-au înregistrat nereguli, iar organizaţia noastră judeţeană a depus o sesizare la Biroul Electoral Central, care însumează toate suspiciunile de fraudă electorală din Neamţ. Cele mai flagrante sunt la Borleşti unde alegători au fost mituiţi pe stradă, înainte de a intra în secţia de votare. La Bicaz: un alegător a primit buletinul de vot pentru preşedinţia CJ deja ştampilat în căsuţa candidatului PSD. La Roznov, preşedintele unei secţii de votare a plecat cu ştampila de control acasă. La Piatra-Neamţ, la o secţie din Liceul Spiru Haret, urnele au stat nesigilate până la ora 17:30, când acest lucru a fost sesizat. Cazurile încep să se multiplice în toată ţara, iar judeţul Neamţ doar se alătură unei liste negre, aflată în continuă creştere”, a spus Mugur Cozmanciuc.

Recomandări

Mesaj dur al parintelui Necula fata de Guvern: “Cine crede mai mult în puterea urnei de vot decât în racla sfinților riscă, oricând, să tulbure pacea poporului său cu atitudini nesăbuite!”

Unul dintre cei mai iubiti preoti din Romania si-a exprimat intr-un editorial dezamagirea fata de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *