luni , 18 octombrie 2021 11:04 am
Iasi booked.net
-1°C

Municipiul IAȘI a intrat în scenariul GALBEN! Sunt impuse noi RESTRICȚII

Municipiul Iași a ajuns la incidența de 2,08 de cazuri la mia de locuitori, astfel că se încadrează în scenariul galben. În orașul Hârlău, rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori, respectiv 3,71.

În același timp, în orașul Târgu Frumos, incidența a ajuns la 2,50 de cazuri la mia de locuitori. 12 comune din Iași au trecut în scenariul galben, având rata de infectare peste 2 la mia de locuitori, și anume: Vlădeni (2,42), Vânători (2,38), Todirești (2,43), Strunga (2,39), Scobinți (2,50), Miroslava (2,99), Mădârjac (2,46), Lețcani (2,63), Helesteni (2,30), Deleni (2,65), Cucuteni (2,200, Brăești (2,48). 30 de comune din Iași au depășit incidența de un caz la mia de locuitori.

După întrunirea Consiliului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care va avea loc astăzi, vor fi impuse de mâine (24.04 -n.r.)  o serie de limitări în principal la evenimentele cu public.

Spectacolele în aer liber, concertele, festivalurile publice şi private sau alte evenimente culturale vor fi permise numai cu participarea a maximum 2.500 de spectatori, care vor trebui să poarte măşti de protecţie. Participarea acestor 2.500 este însă şi ea limitată: vor putea asista la eveniment doar cei care sunt vaccinaţi anti SARS-CoV-2 sau prezintă rezultatele unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore, sau au un test rapid antigen nu mai vechi de 48 de ore, cât şi cei care au trecut în ultimele 6 luni prin boală.

Nunţile, botezurile, mesele festive sau alte astfel de evenimente vor fi permise, conform legislaţiei aflate în vigoare, doar cu participarea unui număr de maximum 150 de persoane în exterior sau de 100 de persoane în interior, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

Activităţile sportive în aer liber sunt permise cu cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună, iar activitatea în baruri, cluburi şi discoteci va fi limitată la 70% din capacitatea maximă a spaţiului, doar dacă toate persoanele sunt vaccinate.

O altă limitare este la nivelul operatorilor care desfăşoară activităţi de administrare a piscinelor interioare, unde capacitatea este limitată la maximum 70%.

Creşterea incidenţei pe municipiu nu influenţează în niciun fel activitatea şcolilor sau pregătirea elevilor. Trecerea în online a elevilor se face, conform ordinului comun semnat de Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii, doar dacă incidenţa cazurilor depăşeşte 6 la mie. Conform ultimelor raportări de la Prefectură, nu există nicio localitate din Iaşi care se află în această situaţie, cele mai mari incidenţe regăsindu-se în oraşul Hârlău – 3,71 la mie, şi comuna Valea Lupului – 3,37 la mie.

Recomandări

Pelerinaj la Sf. Parascheva! O femeie a adus MĂȘTI pe care le-a atins de MOAȘTE pentru NOROC

Imagini uluitoare surprinse în timpul pelerinajului de la Iași, la racla cu moaștele Sfintei Parascheva. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *