duminică , 28 noiembrie 2021 11:21 pm
Iasi booked.net
-1°C

Municipalitatea IEȘEANĂ va reabilita mănăstirea GALATA

Pe data de 27.09.2021 este programată licitația pentru realizarea serviciilor de proiectare în cadrul obiectivului „Reabilitarea ansamblului monument istoric Mănăstirea Galata”.

Valoarea estimată a contractului este de 400.000 lei fără TVA, aproape 80.000 de euro. Ansamblul este format din Biserica „Înălțarea Domnului” (1582), Palatul Domnesc (1726), Turnul Clopotniță (1584), zidul de incintă (1584).

În prezent se constată fisuri în zidăria anumitor pereți portanți și neportanți. Se pot observa infiltrații din apa subterană la nivelul solului, precum și unele zone afectate de biodegradare, Finisajele exterioare prezintă porțiuni degradate, cu desprinderi și fragmente lipsă, intervenții aparente cu mortar de ciment, instalații parazitare. Tâmplăria din lemn este uzată moral, iar tâmplăria, ce a fost înlocuită cu tâmplărie din PVC, nu este corespunzătoare monumentului”, se arată în descrierea actuală a bisericii.

Municipalitatea ieșeană a impus și o serie de condiții participanților la licitație:

„Având în vedere că obiectivul instituției se încadrează în domeniul protejării și restaurării monumentelor istorice, personalul ce va realiza efectiv activitățile care fac obiectul contractului ce urmează a fi atribuit, trebuie să prezinte certificări specifice, fără de care aceștia nu au dreptul de a exercita activitatea în cauză, în acest fel fiind legați indisolubil de implementarea propriu-zisă a respectivului contract”, se arată în documentația procedurii.

Durata de realizare a proiectului este de 6 luni.

Reabilitarea ar urma să fie realizată cu fonduri de la Compania Națională de Investiții. Comisia de evaluare va alege oferta firmelor de proiectare cu prețul cel mai mic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *