Modul cum vor funcționa școlile săptămâna viitoare

Date:

În conformitate cu precizările oferite astăzi de Ministerul Eudcației și Ordinul comun Ministerul Educației (5.338/01.10.2021) și Ministerul Sănătății (1.082/01.10.2021) – pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică, începând cu data de 08 noiembrie 2021, scenariul de funcționare a unităților de învățământ se stabilește prin raportare la rata de vaccinare a angajaților din unitățile de învățământ preuniversitar. Excepție fac unitățile de învățământ special, care își vor relua cursurile cu prezență fizică.

Totodată, în situații justificate de infrastructură și resursele existente, la solicitarea unității și cu aprobarea Inspectoratelor Școlare Județene, conf. art. 3 (2) din Ordinul comun Ministerul Educației (5.338/01.10.2021) și Ministerul Sănătății (1.082/01.10.2021), unitatea școlară își poate desfășura activitatea online indiferent de rata de vaccinare.

La nivelul județului Iași, conform datelor transmise astăzi, 5 noiembrie 2021, dintr-un total de 267 de unități școlare de stat și particulare, 207 au rata de vaccinare a personalului de 60 % sau peste 60%, iar 60 au rata de vaccinare sub 60%.
În conformitate cu aceste prevederi și precizări, se înregistrează următoarea situație:

-209 unități de învățământ vor desfășura activitățile didactice cu prezență fizică, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;

-58 unități de învățământ vor desfășura activitățile didactice online.
Informațiile privind rata de vaccinare și scenariile de funcționare vor fi afișate pe pe site-ul I.S.J. Iași și vor fi transmise elevilor și părinților de către unitățile școlare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

UAIC a încheiat un acord de colaborare cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Guvernului României

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a încheiat...

Liga Studenților IAȘI cere premierului Nicolae CIUCĂ să-l demită pe secretarul de stat Gigel Paraschiv

Liga Studenților Iași îi cere premierului Nicolae Ciucă, prin...

The Motans, Iuliana BEREGOI și magicianul Robert Tudor, la PALAS

Muzica, limba universală care leagă întreaga planetă, alină, înveselește...

Accident cu 21 de persoane implicate, între o mașină și două microbuze, pe A1

Un accident cu 21 de persoane implicate a avut...