Modificările Codului FISCAL aduc noi cuantumuri la impozitele și TAXELE locale

Date:

Noile modificări ale valorilor taxelor și impozitelor locale impuse prin schimbările aduse Codului Fiscal vor avea impact minim asupra contribuabilului ieșean, conform proiectului de Hotărâre de Consiliu Local lansat în dezabtere publică.

Conform actualelor prevederi legale, toate autorităţile administraţiei publice locale sunt obligate să modifice şi să completeze hotărârile consiliilor locale privind taxele şi impozitele locale pentru anul 2023, până pe 13 septembrie 2022.
Conform proiectului propus, la clădirile rezidențiale, pragul minim pe care îl cere legea este de 0,1% din valoarea clădirii, cel anterior fiind de 0,08%. Prin urmare, este o creștere de 0,2%.
La clădirile nerezidențiale aparținând persoanelor fizice, noul prag este de 0,5%, în timp ce procentul anterior se situa la pragul de 0,2%, rezultând o creștere de 0,3%. De asemenea, la clădirile nerezidențiale din domeniul agriculturii, pragul minim rămâne neschimbat, adică de 0,4%.
Impozitul la clădirile rezidențiale aparținând persoanelor juridice comportă următoarele modificări: pragul minim cerut acum este de 0,1%, pragul existent la Iași este de 0,08%, prin urmare creșterea este de 0,02%.
La clădirile nerezidențiale pragul cerut este de 0,5% conform modificărilor legislative a noului Cod Fiscal.

Puteţi obţine mai multe informaţii consultând proiectul de Hotărâre de Consiliul Local al Municipiului Iaşi, lansat în dezbatere publică, din link-ul de mai jos:

http://www.primaria-iasi.ro/…/1659092349-proiect%20cu…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Primăria IAȘI va organiza acţiunea cultural-caritabilă ”Copii de nota 10”

Cu ocazia începerii noului an școlar, Primăria Municipiului Iaşi,...

Radu BOTEZ, fost VICEPRIMAR al IAȘULUI, noul director ECOPIAȚA

Fostul viceprimar Radu Botez a fost numit director interimar...

Romeo VATRĂ, director pe 4 ani la Aeroportul IAȘI! A dat concurs

Este vorba despre Romeo Vatră, desemnat în funcția de...