miercuri , 22 septembrie 2021 1:54 am
Iasi booked.net
-1°C

Minunea de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași!

Un pacient de 63 de ani infectat cu coronavirus a ajuns în stare gravă la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași după ce a stat timp de 14 zile acasă. Medicii au început tratamentul de pe secția COVID-19 și după 21 de zile ieșeanul a ieșit pe propriile picioare. Toate paturile de Terapie Intensivă ale spitalului sunt acum ocupate.

Un ieșean a stat 14 zile acasă deși era infectat cu coronavirus. Abia când starea de sănătate i-a fost grav afectată a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Medicii au reușit să îi mențină o evoluție bună pe secția de COVID-19, chiar dacă în astfel de cazuri pacienții ajung direct pe secția de Terapie Intensivă. După 21 de zile de internare s-a reîntors înapoi la familie, urmând ca după o lună să se prezinte la unitatea sanitară pentru consultații. Acesta a rămas cu sechele pulmonare, iar faptul că nu avea comorbidități a ajutat în evoluția stării de sănătate după infectarea cu noul virus care putea lua o cu totul altă turnură.

Din fericire, pacientul a răspuns tratamentului și nu a avut nevoie de internare pe secția de ATI. Odată cu al doilea val de infectări cu SARS-CoV-2, tot mai multe cazuri grave ajung în spitalele suport-Covid din Iași. Pacienți aparent tineri se prezintă cu forme severe ale bolii COVID-19 și sunt internați direct pe paturile de Terapie Intensivă.

Un pacient de 63 de ani, ajuns la spital după 14 zile de la infectarea cu coronavirus, s-a vindecat fară a necesita tratament pe patul de Terapie Intensivă. La Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, pacienții ajunși în stare gravă nu mai au locuri la secția de ATI. Din fericire, bolnavul de COVID-19 a răspuns tratamentului de pe secția de Covid, iar după trei săptămâni s-a putut întoarce în sânul familiei, potrivit bzi.ro.

În acest moment (n.r.- duminică, 20.12.2020), secția de Terapie Intensivă este plină. Din fericire, în ultimele 24 de ore nu a fost niciun deces. Joi au fost 27 de internări ale pacienților confirmați pozitiv cu noul virus, în medie sunt 17-18 internări pe zi. Sunt pacienți care vin cu o saturație foarte scăzută. Este o satisfacție foarte mare să vedem că pacienții care vin în stare gravă sunt externați. Am avut un pacient care a ajuns după 14 zile de la infectarea cu coronavirus, cu o deficiență respiratorie acută. Timp de 21 de zile a fost internat pe secția de COVID-19, unde a fost tratat cu oxigeno-terapie, gimnastică respiratorie, Cortizon și antibiotic, dar și tratament antiviral. L-am externat de curând. Din fericire, pacientul nu a avut comorbidități, nu a suferit de diabet sau hipertensiune, afecțiuni pe care le-am observat că influențează evoluția infecției cu coronavirus. A rămas cu sechele pulmonare și se va prezenta după o lună pentru controlul de specialitate. Pacientul se simte bine, chiar eliberat, și este fericit că s-a putut întoarce la familie la timp pentru a petrece alături de ei sărbătorile de iarnă”, spune dr. Carmen Manciuc, medic la Spitalul de Boli Infecțioase Iași.

Recomandări

Focar de Covid la DGASPC Iași

Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la apariția unui focar Covid-19 din judeţul Iaşi: …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *