miercuri , 3 martie 2021 11:56 pm
Iasi booked.net
-1°C

Ministrul Finanțelor anunță că economia României este în colaps și are nevoie de un ajutor de 20 miliarde euro

Cîțu  a  făcut o postare pe Facebook, în care anunță că economia României va avea nevoie, dacă ultimele estimări privind creşterea economică în Uniunea Europeană se adeveresc, de un pachet substanţial de resurse financiare, de cel puţin 1% din PIB, respectiv, circa 20 miliarde  de euro.

Dacă estimările făcute în aceste zile pentru creşterea economică în UE se adeveresc, o să fie nevoie de un pachet substanţial, resurse publice şi private, pentru a susţine economia României- minim 1% din PIB. Pregătesc resurse financiare inclusiv pentru acest scenariu.”, a scris Cîţu, sâmbătă, pe Facebook.

Cîțu a mai spus că obiectivele avute în vedere vizează consolidarea creşterii economice sustenabile, menţinerea locurilor de muncă şi puterea de cumpărare a românilor.

Suntem gata pentru orice scenariu, dar începem treptat. În primul rând cu măsuri pentru sectoarele pentru care deja avem informaţii că sunt afectate. Mă voi asigura că România primeşte resurse semnificative din fondurile care sunt create acum în UE pentru a susţine efectele economice ale epidemiei de coronavirus. Inclusiv voi cere ca acele cheltuieli care sunt legate direct de combaterea epidemiei de coronavirus să nu fie luate în calcul la execuţia bugetară! Pachetul de măsuri pentru stimularea economiei reprezintă un efort colectiv din partea întregii societăţi. Nu este momentul pentru populism, este nevoie de responsabilitate.”, a explicat  ministrul Finanţelor.

Un oficial al Comisiei Europene a avertizat vineri că Uniunea Europeană şi zona euro vor fi foarte probabil în recesiune anul acesta, din cauza epidemiei de coronavirus (COVID-19), potrivit Reuters.

Este foarte probabil ca avansul economic al zonei euro şi al UE ca întreg să scadă sub zero anul acesta şi, în mod potenţial, chiar mult sub zero.”, a declarat Maarten Vervey, şeful departamentului economic al CE, la o conferinţă de presă.

Recomandări

Casele pasive, din ce în ce mai căutate. Cât costă o astfel de construcție după model german

Schimbare majoră pentru românii care își doresc o locuință în cel mai scump oraș din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *