joi , 24 iunie 2021 3:12 pm
Iasi booked.net
-1°C

Ministrul Costel Alexe, acuzat că a plagiat în teza sa de doctorat susținută la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a plagiat în lucrarea de doctorat, mai multe pagini din teza sa fiind copiate dintr-un studiu și o carte care nu apar menționate nici în notele de subsol, nici în bibliografie, scrie publicația Reporter de Iași.

Unul din fragmentele plagiate este copiat cu tot cu o greșeală de tehnoredactare, se arată în cadrul anchetei.

Iohannis, în 2019: „Dacă un politician e dovedit ca plagiator, el trebuie să dispară din politică”

Costel Alexe și-a susținut doctoratul în domeniul Geografie în septembrie 2012, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Titlul tezeu este „Clima și topoclima Municipiului Iași și a ariei metropolitane”, iar coordonator științific – profesorul universitar Liviu Apostol, relatează Reporter de Iași.

Pagini din teză sunt copiate din lucrarea „Studiu științific de evaluare a stării de conservare a speciei și habitatelor din situl Natura 2000 ROSCI0221 Sărăturile din Valea Ilenei”, cu autori Costică Mihai și Constantin Cristian Stoleriu, profesori universitari în Iași, susțin jurnaliștii care publică fragmente din teză și lucrări.

Publicația notează și greșeala copiată ca atare din studiul de mai sus, în teza de doctorat a lui Alexe: cuvântul „anticilonului” în loc de anticiclonului, potrivit edupedu.ro

A doua sursă plagiată ar fi cartea „Utilizarea teledetecției în studiul geografic al teritoriului județului Iași”, scrisă de Mihai Ciprian Mărgărint și apărută în 2010.

Publicația notează că Alexe nu a vrut să comenteze plagiatul din propria teză de doctorat.

Costel Alexe este liderul PNL Iași și candidatul partidului pentru șefia Consiliului Județean Iași.

Recomandări

Costel Alexe se autosuspendă din funcție

Costel Alexe se autosuspendă din funcția de președinte al PNL Iași. Declarația vine la mai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *