joi , 20 februarie 2020 10:50 am
Iasi booked.net
-1°C

Mii de tone de alge, pe litoralul românesc. Tronsonul Olimp-Vama Vache, cel mai afectat

Peste 6.300 de tone de alge au fost colectate în acest sezon estival de pe plajele litoralului românesc, cea mai mare cantitate fiind strânsă de pe tronsonul Olimp-Vama Veche, urmat de tronsonul Eforie Sud-Tuzla-Costinești și apoi de năvodari, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL), în urma condiţiilor meteorologice din aceste zile, fenomenul de formare a algelor a înregistrat valori crescute pe întreg litoralul.

Numai în ultimele două săptămâni, angajaţii au strâns peste 1.300 de tone de alge din aproape toate staţiunile litoralului românesc.

Strângerea algelor se face pe toata linia ţărmului din zona localităţii Năvodari şi până la Vama Veche, numai noaptea pentru a nu crea disconfort turiştilor aflaţi pe plajă în timpul zilei, astfel de lucrări fiind interzise şi din motive de siguranţă. Colectarea depunerilor de alge de la linia ţărmului se face manual şi mecanizat cu ajutorul utilajelor din dotare în timpul verii, în fiecare noapte, în intervalul orar 22.00 – 06.00. Facem precizarea că prezenţa algelor aduse de curenţii marini la ţărmul mării nu este dăunătoare sănătăţii”, au mai transmis reprezentanţii ABADL.

Aceştia mai menţionează că, de multe ori, din cauza condiţiilor meteorologice, a valurilor mării, algele aflate în apă nu au putut fi colectate decât atunci când acestea au ajuns la linia ţărmului. Totodată, acţiunile de strângere şi transport a algelor cu utilajele şi autospecialele din dotare sunt îngreunate de lipsa zonelor de acces, dar şi de traficul rutier care înregistrează valori crescute mai ales în această perioadă, mai susţin reprezentanţii ABADL.

Recomandări

Ştefania, eleva unui liceu din Mangalia, şi-a pus capăt zilelor din cauza unei note mici

Ştefania, o fată în vârstă de 15 ani, elevă la un liceu din Mangalia, şi-a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *