joi , 20 februarie 2020 9:23 am
Iasi booked.net
-1°C

Grecia, o destinație de vacanță din nou periculoasă

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau care doresc să călătorească în Grecia că Serviciul de Meteorologie local a emis o prognoză de vreme nefavorabilă începând cu ziua de sâmbătă, informează Agerpres.

Astfel sunt anunţate ploi torenţiale, furtuni puternice, căderi de grindină, iar zonele afectate sunt: Tracia, Macedonia, Chalkidiki, Thesalia, Insulele Sporades, Insula Lesvos, Insula Chios, Insula Samos, Insula Samothraki, Insula Ikaria, Insula Thassos, Insula Limnos.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106744544, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic:+306906479076.

MAE recomandă consultarea paginilor de internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă“, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Recomandări

Cod galben de intensificări ale vântului în Moldova

Meteorologii au emis o avertizare Cod galben în Moldova privind intensificări ale vântului, de miercuri …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *