duminică , 1 noiembrie 2020 4:14 am
Iasi booked.net
-1°C

Miercuri 23 septembrie – sărbătoare mare la români

În această zi are loc pomenirea zămislirii Sfântului slăvitului înaintemergătorului și Botezătorului prooroc Ioan. Este sărbătoare importantă pentru români, dar și pentru creștinii ortodocși din întreaga lume.

Aceasta dumnezeiasca zamislire a binevestit-o dumnezeiescul Arhistrateg Gavriil catre proorocul si sfintitul Zaharia. I-a zis: „Ascultata a fost rugaciunea ta”. Asadar, din aceasta s-a cunoscut mai inainte fecioreasca nastere a Preacuratei Nascatoarei de Dumnezeu. Adica pentru minunea, si a batranetilor si a sterpiciunii Elisabetei.

Fiul Domnului se pregatea sa se pogoare din inaltul Cerului. Urma sa fie zamislit in sanul Preacuratei Sfinte Maica Domnului. Dar el a vrut si sa intareasca si sa vesteasca aceasta Minune. Asa ca a facut una care sa ii semene, dar fara a fi precum el.

Cu sase luni inainte ca Arhanghelul Gavriil sa se arate Maicii Domnului, acesta din urma se arata Marelui Prooroc Zaharia. Minunea s-a petrecut chiar in momentul in care intra in templul Domnului. Se ducea ca sa tamaieze si sa se roage pentru popor.

Vazandu-l, Zaharia a fost imediat cuprins de spaima, dar Ingerul l-a linistit spunandu-i : „Nu-ti fie teama, Zaharie, rugile tale au fost ascultate, si femeia ta Elisabeta iti va darui un fiu pe care il vei numi Ioan. Vei avea multa bucurie si veselie, si multi se vor bucura de nasterea lui. Caci el va fi mare in fata Domnului, si se va umple de Duhul Sfint inca din sinul mamei sale” (Luca 1, 13-15).

Zaharia era batran, si la fel si femeia lui. De aceea, el s-a indoit pentru o clipa de adevarul spus de Ingerul. Tocmai de aceea, Gavriil il instiinta ca el va ramane in mutenie pana ce se va naste pruncul, din cauza necredintei lui, scrie antena3.ro.

Recomandări

Calendar ortodox 29 septembrie. Un Sfânt Mare este sărbătorit

Pe 29 septembrie, conform Calendarul ortodox, creștinii ordocși îl sărbătoresc pe Sfântul Chiriac Sihastrul. Conform …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *