Microbuz școlar pentru elevii Școlii Speciale Profesionale ”Trinitas”

Date:

Astăzi, Şcoala Specială Profesională Trinitas din Tg. Frumos, unitate de învățământ din subordinea Consiliului Județean Iași a primit un microbuz școlar nou.
Pentru achiziționarea acestuin s-a alocat suma de 300.000 lei, fiind o investiție care va asigura transportul elevilor pe distanța dintre școală și domiciliu.
De asemenea, pentru această unitate de învățământ mai este prevăzută suma de 25.000 lei pentru achiziția unui sistem de securitate antiefracție.
Este important ca elevii acestor școli să beneficieze de investiții și bineînțeles de existența unor protocoale de colaborare la nivel interinstituțional atfel încât să fie asigurată atât dezvoltarea acestora cât și procesul de incluziune.
La Școala Specială Profesională “Trinitas” din Tg. Frumos, noul microbuz va transporta zilnic 50 dintre elevii navetiști. La această unitate de învățământ sunt înscriși în total 280 de copii cu deficiențe mintale și asociate.
“Noile microbuze școlare asigură condiții moderne, adaptate nevoilor speciale pe care acești elevi le au. Având în vedere dizabilitățile acestor copii, școlile speciale sunt singura lor șansă la educație, iar datoria noastră este să le asigurăm accesul la procesul de învățământ în cele mai bune condiții. Este foarte important, în același timp, să îi ajutăm să rămână în mediul familial, aproape de cei dragi, pentru că astfel pot avea un sprijin în plus pentru integrarea lor socială“, a declarat Sorin Afloarei, vicepreședinte al Consiliului Județean Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Primăria IAȘI va organiza acţiunea cultural-caritabilă ”Copii de nota 10”

Cu ocazia începerii noului an școlar, Primăria Municipiului Iaşi,...

Radu BOTEZ, fost VICEPRIMAR al IAȘULUI, noul director ECOPIAȚA

Fostul viceprimar Radu Botez a fost numit director interimar...

Romeo VATRĂ, director pe 4 ani la Aeroportul IAȘI! A dat concurs

Este vorba despre Romeo Vatră, desemnat în funcția de...