miercuri , 19 ianuarie 2022 1:32 am
Iasi booked.net
-1°C

Microbuz școlar pentru elevii Școlii Speciale Profesionale ”Trinitas”

Astăzi, Şcoala Specială Profesională Trinitas din Tg. Frumos, unitate de învățământ din subordinea Consiliului Județean Iași a primit un microbuz școlar nou.
Pentru achiziționarea acestuin s-a alocat suma de 300.000 lei, fiind o investiție care va asigura transportul elevilor pe distanța dintre școală și domiciliu.
De asemenea, pentru această unitate de învățământ mai este prevăzută suma de 25.000 lei pentru achiziția unui sistem de securitate antiefracție.
Este important ca elevii acestor școli să beneficieze de investiții și bineînțeles de existența unor protocoale de colaborare la nivel interinstituțional atfel încât să fie asigurată atât dezvoltarea acestora cât și procesul de incluziune.
La Școala Specială Profesională “Trinitas” din Tg. Frumos, noul microbuz va transporta zilnic 50 dintre elevii navetiști. La această unitate de învățământ sunt înscriși în total 280 de copii cu deficiențe mintale și asociate.
“Noile microbuze școlare asigură condiții moderne, adaptate nevoilor speciale pe care acești elevi le au. Având în vedere dizabilitățile acestor copii, școlile speciale sunt singura lor șansă la educație, iar datoria noastră este să le asigurăm accesul la procesul de învățământ în cele mai bune condiții. Este foarte important, în același timp, să îi ajutăm să rămână în mediul familial, aproape de cei dragi, pentru că astfel pot avea un sprijin în plus pentru integrarea lor socială“, a declarat Sorin Afloarei, vicepreședinte al Consiliului Județean Iași.

Recomandări

Cozi la intrare în Târgu Frumos, după ce trei mașini s-au ciocnit

Un accident rutier a blocat intrarea în Târgu Frumos dinspre Pașcani în această după-amiază. La …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *