miercuri , 20 februarie 2019
Iasi booked.net
-1°C

Medici din Vaslui condamnați la închisoare cu executare pentru luare de mită şi fals intelectual

Simona Botez, Doina Andrei şi Adrian Tănăsescu, cei trei medici implicaţi în scandalul de corupţie care a zguduit lumea medicală din Vaslui, au fost condamnaţi la închisoare cu executare şi obligaţi să plătească amenzi penale, care în caz de neachitare se transformă în zile de detenţie.

 

Magistraţii au decis condamnarea doctoriţelor Simona Botez şi Doina Andrei la câte 4 ani şi 8 luni închisoare, în regim de detenţie, pentru luare de mită şi fals intelectual şi interzicerea drepturilor civile, inclusiv cel de a-şi mai exercită profesia, timp de 5 ani după ispăşirea pedepsei cu închisoarea. În plus, judecătorii le-au aplicat celor două doctoriţe câte o amendă de 30.000 lei, pentru fiecare, informează Europa FM.

Pentru avorturile ilegale de care au fost acuzate că le-au realizat pacientelor minore, celor două doctoriţe le-au fost aplicate amenzi de peste 60 de mii de lei.

În cazul medicului Adrian Tănăsescu, judecătorii au dispus condamnarea acestuia la 3 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi i-au aplicat o amendă de 18.000 lei.

Limbajul violent folosit de medicii inculpaţi, a șocat opinia publică. Simona Botez a fost surprinsă în interceptări în timp discuta despre o gravidă că fiind „o scroafă” în care a murit „un drac”. Alte paciente fără posibilități materiale erau numite de medicii ginecologi în cauza „proaste fără bani”.

 

Sursa: Europa FM

Recomandări

Toate medicamentele care conțin Fenspirida vor fi retrase din farmacii

Agenţia Europeană a Medicamentului retrage din toate farmaciile şi din spitale nouă medicamente folosite în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *