Medici din linia întâi s-au unit într-o rețea online pentru a lupta cu noul coronavirus

Date:

Peste 230 de medici din linia întâi, din care 70 din diaspora, s-au alăturat, până în prezent, proiectului Rețeaua de Solidaritate.

Zeci de ghiduri medicale și protocoale din întreaga lume din domeniul managementului cazurilor COVID-19 au fost incluse în biblioteca de resurse, multe dintre ele fiind puse la dispoziția medicilor și autorităților pentru a putea fi preluate și implementate și în România, potrivit nordestnews.ro.

O componentă importantă a rețelei este comunitatea Medici solidari din prima linie, care are în prezent 230 de membri, dintre care 70 din diaspora. Aceștia schimbă informații oficiale, validate, implementate în spitalele în care lucrează, dar și experiența personală căpătată în ultimele săptămâni. În acest moment, în rețea sunt medici din România, Republica Moldova sau Statele Unite ale Americii, dar și alte 14 țări din Europa. Medicii comunică zilnic printr-un grup dedicat de WhatsApp și participă la videoconferințe săptămânale. Cu ajutorul doctorilor, Rețeaua de Solidaritate a alcătuit o bibliotecă de resurse științifice, care conține ghiduri, protocoale și bune practici din întreaga lume în domeniul managementului cazurilor COVID-19, puse la dispoziția medicilor și autorităților din România, pentru a ajuta în lupta împotriva noului coronavirus.

Începând din 23 martie, când a fost lansată, secțiunea ghiduri și protocoale terapeutice a fost accesată de peste 30.000 de utilizatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

IȘJ Iași organizează o nouă simulare a examenelor naționale în perioada 17-19 aprilie 2024

Simulări ale Evaluării Naționale vor susține și 8.000 de...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Direcția Exploatare Patrimoniu organizează în data de 23 aprilie...

Bulevardul Socola va fi închis până pe 30 aprilie

În perioada 15-30 aprilie, între orele 08:00 – 18:00,...

O nouă proiecție video pe fațada BCU Iaşi

𝐁𝐢𝐛𝐥𝐢𝐨𝐭𝐞𝐜𝐚 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐚𝐥𝐚̆ 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚𝐫𝐚̆ „𝐌𝐢𝐡𝐚𝐢 𝐄𝐦𝐢𝐧𝐞𝐬𝐜𝐮” 𝐝𝐢𝐧 𝐈𝐚𝐬̦𝐢 𝐯𝐚̆ 𝐢𝐧𝐯𝐢𝐭𝐚̆...