Marius Bodea luptă împotriva intereselor ieșenilor

Date:

În legătură cu afirmațiile făcute astăzi, într-o conferință de presă, de către deputatul Marius Bodea în legătură cu proiectul Spitalului Regional de Urgență de la Iași, conducerea Primăriei Municipiului Iași dorește să facă o serie de precizări necesare pentru informarea corectă a opiniei publice.

Înaintea alegerii amplasamentului viitorului Spital Regional de Urgență, experții Băncii Europene de Investiții și ai Ministerului Sănătății au analizat trei zone: Miroslava, lângă complexul Era și Moara de Vânt. Aceasta din urmă a fost aleasă din mai multe considerente, printre acestea faptul că este situată într-o poziție strategică față de Aeroportul Internațional Iași, iar zona este neinundabilă.

Primăria Municipiului Iași a început demersurile pentru acest proiect la sfârșitul anului 2016. Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 373/25 noiembrie 2016, modificată prin Hotărârea Consiliului Local nr. 170/5 mai 2017, a fost aprobată transmiterea unui teren în suprafață de 120.000 de metri pătrați situat în zona Moara de Vânt din domeniul public al Municipiului Iași și administrarea Consiliului Local Iași în domeniul public al Statului și administrarea Ministerului Sănătății în vederea construirii Spitalului Regional de Urgență.

Sfidând interesele locuitorilor Municipiului Iași, atât deputatul Marius Bodea, cât și consilierii locali PNL fideli acestuia s-au opus proiectului Spitalului Regional de Urgență încă de la început, făcând o propagandă strict politicianistă în favoarea unui amplasament din Valea Usului, în comuna Miroslava. De altfel, în ciuda tuturor argumentelor, dar la ordinul lui Marius Bodea, consilierii locali PNL au votat împotriva proiectului de Hotărâre de Consiliu Local adoptat în noiembrie 2016.

„Am aflat astăzi, cu stupefacție și cu mâhnire, că mai pot exista oameni – mai grav, politicieni! – care se pot opune unui proiect atât de important pentru Moldova, ba chiar pentru întreaga țară, cum este Spitalul Regional de Urgență de la Iași! După un an și jumătate de muncă susținută și eforturi conjugate ale Ministerului Sănătății, Comisiei Europene, Băncii Europene de Investiții, experților din străinătate, Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Iași și atâtor alte instituții, să ataci un proiect adus la nivelul studiului de fezabilitate și al depunerii în vederea obținerii finanțării europene este absolut incalificabil, josnic, aproape criminal! Pentru ieșenii responsabili este un motiv de mândrie locală faptul că Iașul are cel mai avansat proiect dintre cele trei spitale regionale din țară, nicidecum un pretext de dispută sterilă, de comparații fără rost și de speculații nefondate. Să vânturi cifre fără nicio legătură cu realitatea, să vorbești de «râpe», să spui că drumurile de acces spre un astfel de obiectiv ar fi un «prejudiciu» demonstrează lipsa unei elementare documentări și reprezintă o jignire grobiană la adresa sutelor de specialiști, demnitari și responsabili din instituții publice din țară și din străinătate. Astfel de demersuri politicianiste arată nepăsarea criminală față de miile de vieți care vor fi salvate grație viitorului Spital Regional de Urgență, poate cel mai important proiect al orașului nostru și al Moldovei din ultima sută de ani. În loc să sprijinim cu toții acest proiect vital, suntem nevoiți să ascultăm delirul lui Marius Bodea, acest Darius Vâlcov PNL-ist, care tinde să devină la fel de toxic pentru Iași cum e cel de la București la nivel național. Din fericire, experiența ne-a arătat că cei care luptă împotriva ieșenilor vor ajunge în groapa de gunoi a istoriei, acolo unde atât lui Marius Bodea, cât și idolului său Darius Vâlcov le prevăd un trist sfârșit”, a declarat primarul Mihai Chirica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

UAIC a deschis noul an universitar la Extensiunea Chișinău

Marți, 3 octombrie 2023, la ora 11.30, în Aula...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Direcția Exploatare Patrimoniu organizează joi, 12 octombrie 2023, ora...

Filarmonica MOLDOVA din Iași vă invită la primele două concerte din luna octombrie

VINERI, 06 octombrie 2023, va avea loc la Casa de Cultură...

Studenții de la Universitatea „A.I.Cuza” vor beneficia de abonamente CTP Iasi la preț redus

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a semnat...