marți , 26 octombrie 2021 3:09 pm
Iasi booked.net
-1°C

Mai puțini troli pe net! Facebook a închis 270 de pagini operate de o agenţie rusă pentru a influenţa alegerile din străinătate

Mark Zuckerberg, cofondatorul şi directorul general al Facebook, a anunţat marţi seară că platforma online a închis peste 270 de pagini şi conturi false care erau operate de o agenţie rusă în vederea influenţării alegerilor din diverse ţări.

 

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, Mark Zuckerberg a anunţat: „Astăzi facem un pas important în protejarea integrităţii alegerilor din întreaga lume, prin închiderea a peste 270 de pagini şi conturi operate de o organizaţie rusă numită Internet Research Agency (IRA). Majoritatea acţiunilor noastre de până acum împotriva IRA au fost să o împiedicăm să se amestece în alegeri din străinătate”.

„Această actualizare face referire la închiderea paginilor agenţiei care vizează oamenii care trăiesc în Rusia. Agenţia rusă a acţionat înşelător şi a încercat să manipuleze oameni din SUA, Europa şi Rusia – şi nu îi vrem pe Facebook nicăieri în lume”, a mai scris Zuckerberg.

http://

El a oferit mai multe date despre eforturile platformei social media de a proteja integritatea alegerilor, scrie news.ro. A amintit că, după 2016, Facebook a descoperit că IRA a organizat o reţea de sute de conturi false pentru a împărtăşi conţinut „dezbinător” şi pentru a interveni în alegerile prezidenţiale din SUA. „Am început investigarea activităţii lor la nivel global şi să le închidem paginile şi conturile”.

Zuckerberg precizează că, între timp, tehnicile Facebook de a preveni amestecul unor naţiuni în alegerile ale altora au fost îmbunătăţite. „Am construit mai multe instrumente avansate pentru a înlătura conturi false”.

Acestea au fost folosite în cazul alegerilor din Franţa (2017), unde au fost descoperite 30.000 de conturi false, Germania, înainte de alegerile din 2017, unde au lucrat direct cu Biroul de Securitate a Informaţiilor, Alabama (2017), pentru senatul american, în cazul cărora au descoperit conturi false din Macedonia care încercau să distribuie informaţii false, a exemplificat Zuckerberg, citat de Știrile Pro TV.

Recomandări

Mark Zuckerberg a pierdut 7 MILIARDE de DOLARI în câteva ORE

Mark Zuckerberg a pierdut 7 milioane de dolari în timpul în care Facebook, Instagram și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *