miercuri , 14 aprilie 2021 3:05 pm
Iasi booked.net
-1°C

Mai multe specii de animale vor fi scoase la licitație de la ZOO Bârlad

Zoo Bârlad vrea să scoată la licitaţie publică nu mai puţin de 30 de exemplare de animale şi păsări. Iniţiativa a pornit după ce numărul poneilor, caprelor şi fazanilor de la Zoo a crescut cosiderabil, iar întreţinerea lor a devenit mult prea costisitoare pentru conducerea parcului. Astfel, odată aprobată propunerea directorului de către Primăria Bârlad, oamenii vor putea să-şi cumpere un fazan argintiu sau – de ce nu – un bivol negru indian.

Trei asini, un cal şi o iapă, patru bivoli indieni, cinci capre picitice, patru ponei şi 15 fazani vor fi în curând licitate de oameni la Parcul Zoologic din Bârlad.
Adrian Cărăbăţ, Directorul Grădinii Zoologice: Pentru fiecare specie în parte s-a pornit de la valoarea de inventar a animalului, la care se adaugă TV-ul plus taxa de participare. În cazul poneilor, o să avem scoşi spre licitaţie patru capete de ponei, doi masculi şi două femele, unul dintre masculi va avea valoare de 300 de lei, ceilalţi cu 150 de lei

Asinii şi caprele pitice vor avea preţul de pornire de la 100 de lei, bivolii indieni – de la 150 de lei, pe când fazanii argintii sunt mai ieftini, aşa că licitaţia începe de la 20 de lei.

Director: Celor care într-adevăr îşi doresc să mănânce sănătos e vorba de bivoli, cei care vor agrement – ponei, capre pitice, asini.

Deocamdată este doar o decizie a conducerii Grădinii Zoologice. Urmează ca zilele viitoare să fie discutată într-o şedinţă de consiliu local la Primăria din Bârlad. Dacă proiectul va fi aprobat, în bugetul parcului Zoo ar intra suma de 2.600 de lei.

Recomandări

Spital pentru animale în Iași

La Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Iași a fost înființat primul Spital …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *