vineri , 16 aprilie 2021 2:18 pm
Iasi booked.net
-1°C

Ludovic Orban: Părinții să aibă încredere, să nu intre în panică

Ludovic Orban a făcut un apel către părinți să aibă încredere în autorități și să își trimită copiii la școală.

El a argumentat cu faptul că rata de infectare la populația școlară a fost până acum de 6 la sută. Premierul le-a cerut părinților să aibă încredere în autorități și să îi învețe pe copii să respecte regulile sanitare.

”Chiar și cu orele suspendate, precum și în vacanță, a existat o rată de infectare pe populația școlară. A fost de peste 6%. Deci au fost copii care s-au îmbolnăvit fără să fie la școală. Așa că vor apărea cazuri. E posibil ca unii să vină la școală deja infectați. La orice simptom, părinții pot lua decizia să participe online și să nu meargă fizic dacă au suspiciuni de infectare. Sigur că nu ne dorim asta și că vom lua măsuri, însă nu trebuie să intrăm în panică sau să privim cu neîncredere acest proces”, a spus Ludovic Orban.

Premierul a subliniat că are încredere în dascălii din România și în sistemul de educație din România și s-a arătat convins că, la școală, copilul va fi predispus mai puțin la îmbolnăvire decât în alte locuri, la locul de joacă, ori pe terenul de sport.

Recomandări

Elevii din clasele terminale reiau de azi orele online

Elevii din clasele terminale de gimnaziu și liceu reiau de azi orele online ale semestrului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *