Lucian MÎNDRUȚĂ, către Klaus IOHANNIS: ”Ne-aţi livrat hârtie IGIENICĂ, domnule preşedinte”

Date:

Jurnalistul Lucian Mîndruţă are, joi seară, un mesaj dur pentru preşedintele Klaus Iohannis, la alegerea căruia, în 2014, afirmă că s-a bucurat foarte mult şi chiar a mers la Paris pentru a filma cum zeci de mii de oameni aşteptau la cozi pentru a vota. Mândruţă afirmă că a scris o carte, Share, în care a pus toate speranţele şi aşteptările pe care le avea de la noul preşedinte şi de la clasa politică.

Speranţele, spune Mîndruţă, s-au transformat în iluzii. ”Visele noastre, aşteptările noastre, credinţele, în seara asta sunt numai bune să ne ştergem undeva cu ele”, afirmă jurnalistul, în timp ce rupe pagini din cartea sa.

”Ne-aţi livrat hârtie igienică, domnule preşedinte”, a adăugat Lucian Mîndruţă .

”Am fost până la Paris, cam cu ultimii bani din casă, ca să filmez şi să pun pe Facebook (…) sute de mii de oameni în toată Europa care stăteau la coadă să vă voteze. Am povestit cum a început pentru mine adversiunea faţă de ceea ce se întâmpla atunci – l-am văzut pe Ponta cu steaguri roşii serbându-şi ziua pe stadion – o chestie care m-a oripilat. Am pus tot aici, 2014, (…) toate speranţele de la vremea aceea, toate aşteptările noastre de schimbare de la dumneavoastră. Am pus toate astea în Share”, afirmă Lucian Mândruţă.

Jurnalistul afirmă că, după discursul preşedintelui şi criza politică din această perioadă, după ce pare că PNL va face alianţă cu PSD, a găsit cărţii sale de speranţe o nouă utilizare: ”M-a inspirat amintirea bunicului meu care, la ţară, cu wc în curte,când rămâneam fără hârtie, găseam câte o carte proastă sau câte un ziar din vremea aceea (…) Rupea bunicul câteva foi şi le mototolea bine. Vă daţi seama de ce…Să nu mai fie…Să nu te zgârie. Secretul este să mototoleşti bine, până nu mai poate fi citi şi, mai ales, până nu mai sunt asperităţi, domnule preşedinte. Când hârtia a ajuns moale, abia atunci e bună pentru ceea ce are nevoie în seara aceasta ţara noastră. Pentru ceea ce în seara asta a făcut cu visele noastre, cu aşteptările noastre de atunci, cu credinţele noastre de atunci. În seara asta sunt numai bune să ne ştergem undeva cu ele. Sunt hârtie igienică, domnule preşedinte”.

”Ne-aţi livrat hârtie igienică, domnule preşedinte, după 6-7 ani. Tot ce am sperat şi am crezut este acum bun la un singur lucru…Sunteţi mândru de chestia asta, vreţi să mai staţi să mâncaţi salariul în continuare? Până una alta, vă spun doar că ceea ce am crezut este acum ceea ce încerc să uit şi nu, nu pot să vă mulţumesc”, a adăugat jurnalistul.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că, din păcate, ultima propunere de premier nu a întrunit un număr suficient de posibile voturi în Parlament şi că dat fiind eşecul încercprilor de a forma guverne minoritare, nu poate să accepte în continuare aceste abordări, precizând că va aştepta cu consultările oficiale până când, în urma negocierilor dintre partide, se cristalizează o majoritate asumată de partidele care vor dori să propună un Guvern.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a afirmat, joi, după discuţiile cu PSD, că ”a fost o primă discuţie bună în care s-au discutat proiecte, obiective”.

”Am încercat să găsim soluţii la această criză politică”, a declarat Cîţu, adăugând că s-au găsit ”multe lucruri” care unesc cele două partide.

La rândul său, liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu au avut discuţii în ceeea ce priveşte funcţiile din Guvern.

”Cred că suntem pe un drum corect şi dacă vom fi şi cinstiţi, şi patrioţi, acesta este un drum care va duce către formarea unei majorităţi”, a afirmat Ciolacu, subliniind din nou că PSD va merge la discuţiile de la Cotroceni cu o propunere de prim-ministru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Horia Constantinescu, şeful ANPC, răspuns la acuzaţiile lui Pescobar: ”Nu culoarea politcă a adus peste 136 de kilograme de produse în afara datei limită!”

Horia Constantinescu, şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC),...

Noi investiții pentru turismul balnear, la Iași

Pacienții care vin pentru tratament în Stațiunea Nicolina au...

Peek & Cloppenburg va deschide un flagship store, pe 26 octombrie, în ansamblul mixed-use Palas Iași

Palas Iași își completează portofoliul de branduri de modă...

Calitatea aerului în Județul Iași în luna august 2023

În luna august 2023, monitorizarea calității aerului de către...