Locuințe pentru persoanele cu dizabilități

Date:

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Iași intenționează să construiască patru locuințe pentru persoanele cu dizabilități.

Prin proiectul „Restructurare și inovare pentru o comunitate integrativă“ (RICI), DGASPC Iași își propune construcția a patru locuințe protejate cu o capacitate de șase persoane pe fiecare casă. Două dintre cele patru imobile vor fi poziționate în Scobinți, iar celelalte două în Hârlău.

Astfel, în Hârlău se va reabilita o clădire pusă la dispoziția proiectului de UAT Hârlău pentru a se înființa un centru de zi pentru persoanele cu dizabilități.

Operatorul de program este Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități. Sursa de finanțare provine din Programul de Interes Național „Înființarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criză și locuințe protejate în vederea dezinstituționalizării persoanelor cu dizabilități aflate în instituții de tip vechi și pentru prevenirea instituționalizării persoanelor cu dizabilități din comunitate“.

Bugetul total al proiectului este de 2.552.622 lei, dintre care 2.297.322 lei este prin finanțare nerambursabilă, iar 255.300 prin cofinanțare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

OFICIAL! Polițiștii locali vor putea aplica amenzi în zona rutieră. Legea a fost promulgată

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea care oferă...

”Atenție, aterizăm!” se joacă MÂINE, 8 decembrie, la Cinema VICTORIA

Adaptare după celebra comedie franțuzească de situație “Boeing Boeing”...

Ieșeanca Oana Boca Stanescu este noul director al Centrului Național al Cărții

Ieșeanca Oana Boca Stanescu este noul director al Centrului...