joi , 16 iulie 2020 5:45 pm
Iasi booked.net
-1°C

Locuințe pentru persoanele cu dizabilități

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Iași intenționează să construiască patru locuințe pentru persoanele cu dizabilități.

Prin proiectul „Restructurare și inovare pentru o comunitate integrativă“ (RICI), DGASPC Iași își propune construcția a patru locuințe protejate cu o capacitate de șase persoane pe fiecare casă. Două dintre cele patru imobile vor fi poziționate în Scobinți, iar celelalte două în Hârlău.

Astfel, în Hârlău se va reabilita o clădire pusă la dispoziția proiectului de UAT Hârlău pentru a se înființa un centru de zi pentru persoanele cu dizabilități.

Operatorul de program este Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități. Sursa de finanțare provine din Programul de Interes Național „Înființarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criză și locuințe protejate în vederea dezinstituționalizării persoanelor cu dizabilități aflate în instituții de tip vechi și pentru prevenirea instituționalizării persoanelor cu dizabilități din comunitate“.

Bugetul total al proiectului este de 2.552.622 lei, dintre care 2.297.322 lei este prin finanțare nerambursabilă, iar 255.300 prin cofinanțare.

loading...

Recomandări

Florin Cîțu: Programul Prima Casă va fi unul nou. Trebuie adus la condiţiile de standard de astăzi

Programul Prima Casă trebuie modernizat şi adus la condiţiile standard de astăzi, a afirmat, miercuri, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *